Чому не можна пропускати сніданок – вчені
Дослідження було опубліковане у Journal of Psychology.
Експерти попросили 49 осіб у віці від 21 до 60 років їсти протягом двох годин після пробудження або голодувати до полудня кожен день протягом шести тижнів.
Вони могли обрати будь-які страви, проте багато хто віддав перевагу традиційному сніданку з пластівців, тостів і соку.
До і після тесту вчені зафіксували показники обміну речовин у учасників. Вони також провели біопсію жирових клітин, щоб з’ясувати, як працюють 44 гена і білка, відповідальних за метаболізм.
У ході дослідження з’ясувалося, що сніданки знижують активність генів, пов’язаних з інсулінорезистентністю, і в межах норми збільшують концентрацію цукру у крові, що з часом може захистити організм від діабету і захворювань серця.
При цьому додаткові калорії, на які прирікають себе любителі поснідати, не завдають організму істотної шкоди.
– Тим не менш, меню сніданку для худих і повних людей має відрізнятися, – заявив дієтолог Хав’єр Гонзалес, зазначивши, що для вироблення конкретних рекомендацій необхідний ще низка експериментів.
До теми
- Плоди шипшини: чому без них не обійтися у холодну пору року
- Які задачі виконують водостічні системи
- 5 причин додати у свій раціон шоколад: у чому його користь?
- Популярные мифы о курении кальяна
- Дослідження: перехід на електронні сигарети дозволяє покращити стан судин в організмі людини
- Капуста червоноголова: 7 причин, чому варто нею смакувати
- Жінкам на замітку: міфи про шугарінг
- 10 варіантів найкращих сніданків: поради закарпатцям від дієтологів
- Вчені дослідили користь одного з компонентів салату, який ми щоразу додаємо
- Найкорисніший фрукт осені
- Які овочі у салатах поєднувати не варто
- Щасливішими роблять нас не родичі, а друзі?
- 10 продуктів, які псують настрій!
- ТОП-4 солодощів, які не тільки смачні, а ще й дуже корисні
- Півсотні "смачних" фото найкращих сніданків на планеті Земля
- Аби бути стрункими, закарпатцям радять їсти побільше сиру та молочних продуктів
- Вчені запевняють, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров'я
- Мозок сприймає спирт як повноцінну "їжу" - вчені
- Вчені Флориди розробили акумулятор, що миттєво заряджається
- Що корисно їсти на сніданок, а що – ні
До цієї новини немає коментарів