Мозок сприймає спирт як повноцінну "їжу" - вчені
Вчені заявили про те, що мозок вважає спирт повноцінної "їжею" і зменшує споживання інших видів їжі. Висновки вчених були опубліковані в журналі Pharmacology, Biochemistry and Behavior.
У ході дослідження вчені стежили за поведінкою лабораторних щурів, яких вони ставили перед вибором: пити звичайну воду або "щурячу горілку", 20 і 30% розчин спирту, доступ до якого дослідники не обмежували. Через деякий час більшість тварин переключилась на алкоголь і стала пити виключно його, а не воду.
При цьому, вживання "щурячої горілки" ніяк не позначалося на енергетичному обміні гризунів, оскільки вони вживали стільки ж калорій, що і до того, як стали алкоголіками. Це відбувалося з тієї причини, що кількість споживаної ними їжі зменшувалася паралельним курсом зі зростаючими обсягами "горілки", яку вони пили кожен день.
Подібний результат, як вважають вчені, говорить про те, що мозок і центри насичення і голоду в ньому вважають етиловий спирт і всі форми алкоголю "повноцінною" їжею, альтернативою іншим видам їжі, а не чимось абсолютно чужим і незнайомим.
На думку дослідників, це пояснює те, чому алкоголізм не супроводжується ожирінням, незважаючи на високу калорійність спирту. Раніше вчені знайшли докази безпосередньої залежності між вживанням алкоголю і розвитком раку. Алкоголь може стати причиною розвитку, щонайменше, семи видів раку, а не тільки раку печінки, як вважалося раніше.
Джерело: DT.UA
До теми
- В Україні змінили порядок перевірки водія на алкоголь та наркотики
- Дослідження: перехід на електронні сигарети дозволяє покращити стан судин в організмі людини
- Актуальність препаратів від депресії і основні види
- Причини, які провокують хвороби шлунку і кишківника
- Водіям на замітку: що треба знати, щоб уникнути аварій на дорозі взимку
- Чоловікам на замітку: як легко підтримувати чистоту в авто
- Закарпатці можуть пити кави, скільки хочеться: науковці оголосили про її безпечність
- Налітайте на закусон, але будьте обережними!
- Рецепти новорічних алкогольних коктейлів, які зможе приготувати кожен
- Чому не можна пропускати сніданок – вчені
- Як зберегти своє серце здоровим?
- Вчені дослідили користь одного з компонентів салату, який ми щоразу додаємо
- Щасливішими роблять нас не родичі, а друзі?
- Аби бути стрункими, закарпатцям радять їсти побільше сиру та молочних продуктів
- Вчені запевняють, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров'я
- 10 міфів про алкоголь, які варто знати кожному
- Вчені Флориди розробили акумулятор, що миттєво заряджається
- Не пропускайте сніданок, це шкідливо для здоров'я
До цієї новини немає коментарів