Вчені дослідили користь одного з компонентів салату, який ми щоразу додаємо
Про це пишуть на Medical Express.
Науковці зазначають у виданні, що в той же час, якщо такий же салат вживати без олії, організм засвоїть менше поживних речовин. Одна з авторів дослідження Венді Вайт пояснює, що вживання олії у салатах допомагає в поглинанні восьми різних мікроелементів: чотири каротиноіда – альфа- і бета-каротин, лютеїн і лікопін, а також дві форми вітаміну Е і вітамін К.
Олія також сприяє поглинанню вітаміну А, який утворюється в кишечнику з альфа- і бета-каротинів.
На думку Вайт, покращене поглинання поживних речовин дає цілий ряд переваг для здоров'я, включаючи профілактику раку і збереження зору. При цьому є пряма залежність між кількістю олії і обсягом засвоєних організмом речовин.
Для того, щоб отримати більше поживних речовин за допомогою рослинної олії, результати дослідження показали, що варто додавати в їжу 32 грами в день, тобто трішки більше, ніж дві столові ложки.
До теми
- Дослідження: перехід на електронні сигарети дозволяє покращити стан судин в організмі людини
- Ідея для заготовок на зиму: рецепт овочевого салату
- Як успішно вирощувати мікрогрін вдома. Особистий досвід
- Цікаві факти про шоколад: 17 дивних шоколадних історій
- Найнебезпечніший інгредієнт новорічного "Олів’є" — що це?
- Чому не можна пропускати сніданок – вчені
- Не єдине молоко: 7 продуктів, які багаті кальцієм
- Які солодощі можна їсти кожен день
- 10 продуктів для боротьби зі стресом
- Які овочі у салатах поєднувати не варто
- Заморожені чи свіжі? Які фрукти та овочі корисніші
- Щасливішими роблять нас не родичі, а друзі?
- Аби бути стрункими, закарпатцям радять їсти побільше сиру та молочних продуктів
- Вчені запевняють, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров'я
- Мозок сприймає спирт як повноцінну "їжу" - вчені
- Вчені Флориди розробили акумулятор, що миттєво заряджається
- Не пропускайте сніданок, це шкідливо для здоров'я
До цієї новини немає коментарів