Заморожені чи свіжі? Які фрукти та овочі корисніші

Заморожені чи свіжі? Які фрукти та овочі корисніші
Заморожені фрукти та овочі зберігають більше корисних речовин, ніж ті, які зберігалися у холодильнику кілька днів.

 

Це показали результати дворічного дослідження, опублікованого у Journal of Food Composition and Analysis, пише Вокруг света.

Вчені вимірювали кількість корисних елементів у трьох типах продуктів – свіжих, заморожених і тих, що пролежали у холодильнику до 5 днів.

За основу брали брокколі, цвітну капусту, кукурудзу, стручкову квасолю, горошок, шпинат, лохину і полуницю.

З’ясувалося, що у заморожених фруктах і овочах вміст вітамінів С, А та солі фолієвої кислоти вище, ніж у тих, які зберігалися в холодильнику. Свіжі продукти, звісно ж, поза конкуренцією, проте вони втрачають їх дуже швидко.

Коли ми дістаємо їх із холодильника, вітамінів у них залишається навіть менше, ніж у заморожених. Наприклад, зелений горошок втрачає до 52% корисних речовин у перші 24-48 годин після збору.

Джерело: fakty.ictv.ua

 

30 червня 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів