Заморожені чи свіжі? Які фрукти та овочі корисніші
Це показали результати дворічного дослідження, опублікованого у Journal of Food Composition and Analysis, пише Вокруг света.
Вчені вимірювали кількість корисних елементів у трьох типах продуктів – свіжих, заморожених і тих, що пролежали у холодильнику до 5 днів.
За основу брали брокколі, цвітну капусту, кукурудзу, стручкову квасолю, горошок, шпинат, лохину і полуницю.
З’ясувалося, що у заморожених фруктах і овочах вміст вітамінів С, А та солі фолієвої кислоти вище, ніж у тих, які зберігалися в холодильнику. Свіжі продукти, звісно ж, поза конкуренцією, проте вони втрачають їх дуже швидко.
Коли ми дістаємо їх із холодильника, вітамінів у них залишається навіть менше, ніж у заморожених. Наприклад, зелений горошок втрачає до 52% корисних речовин у перші 24-48 годин після збору.
Джерело: fakty.ictv.ua
До теми
- Шість овочів, які здатні контролювати рівень цукру в крові
- Пакети для продуктів: як обрати ідеальний варіант
- Чим корисні сезонні овочі та на які з них звернути увагу - поради МОЗ
- Як еко-шопер може зберегти ваше здоров'я
- Популярність та користь рамена: аналіз та поради
- Як позбутися харчової молі на кухні: 4 способи
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
- Зміцнюють імунітет і знищують віруси в організмі: 5 продуктів, які потрібно їсти раз на тиждень
- Ціни на сезонні продукти: що очікувати закарпатцям?
- Як вибрати хороші продукти
- Як правильно вибирати сушарку для овочів і фруктів: основні моменти
- З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?
- Весняні ціни на овочі та фрукти: Яка ситуація на Закарпатті?
- Талонна система харчування у Закарпатті. Як скористатися?
- Пластиковые упаковки для ягод и овощей
- Ранні фрукти та овочі: небезпека, чи користь?
- Рецепт вихідного дня: шоколадний фондан
- Рецепт вихідного дня: картопля з м'ясом в горщиках по-закарпатськи
- Замість дорогих десертів: шоколадний торт з вишневою начинкою
- Цікаво знати: які продукти сприяють схудненню?
До цієї новини немає коментарів