Спеції та прянощі, які підкреслять смак кави

Спеції та прянощі, які підкреслять смак кави
Закарпатським кавоманам на замітку.

 

Спеції та прянощі – перлина країн Сходу. Однак вже давно це перестало бути екзотикою і стало звичним для щоденного вжитку. Спеції – чудовий спосіб підкреслити смак своєї кави.

Отож, які спеції можна додати у свою каву:

  • кардамон –  має тонізуючий ефект, до того ж знешкоджує шкідливі властивості кави. Додає напою терпкості;
  • гвоздика – допоможе, якщо у вас проблеми з тиском. Також має знеболюючу дію та допомагає та покращує кровообіг;
  • кориця –  має протизапальну дії та очищує кров;
  • ваніль – добре підкреслює смак молока;
  • мускатний горіх –  має тонізуючі властивості та гіркуватий смак;
  • кмин – покращує травлення.

   Одні спеції, такі як кардамон, кмин та гвоздика, використовуються безпосередньо при варці кави, а ваніль, мускатний горіх та кориця – як додаток в уже готову каву. 

   Варто пам’ятати, що не слід піддаватись фанатизму і використовувати їх надто багато. Спеції та прянощі покликані підкреслити смак кави, а не спотворити його.

    Зазвичай додають одну спецію, проте якщо Ви любите експериментувати, то сміливо можете міксувати їх.  Наприклад, у Тунісі полюбляють змішувати кардамону, гвоздику та трохи кориці.

Смачного!

 

 

03 квітня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів