Зберігайте: рецепти кави для осені

Зберігайте: рецепти кави для осені
Закарпатці ще ті кавомани, тому рецепти дуже потрібні.

 

З перчинкою по-мексиканськи

Кориця, мускат, каєнський перець... Вам вже стало тепліше?

Інгредієнти

  • коричневий цукор — 1 ст. л.
  • несолодкий какао-порошок — 1 ст. л.
  • кориця — 1/4 ч. л.
  • мускат — 1/4 ч. л.
  • щіпка каєнського перцю
  • свіжозварена кава
  • молоко — 1/3 чашки
  • збиті вершки

Приготування

Змішати всі інгредієнти в гуртку, залити їх кавою, завареною у френч-пресі або звареною в турці. Додайте молоко і, якщо захочете, пару ложок вершків!

Кон Крема

Відійдемо від шаблонів і доведемо, що ароматна і красива пінка буває і на американо!

Спочатку робимо апельсиновий сироп

  • вода — 1/2 чашки
  • цукор — 1/2 чашки
  • цедра половинки апельсина

Кип'ятимо разом всі інгредієнти, залишаємо чекати своєї ролі.

Інгредієнти

  • третина чашки нежирного молока
  • апельсиновий сироп — 1 ст. л.
  • еспресо — 100 г
  • гаряча вода — 60 г
  • коричневий цукор (за смаком)

Приготування

Молоко збиваємо до стану піни в блендері протягом декількох хвилин і залишаємо постояти приблизно стільки ж. Змішуємо в гуртку апельсиновий сироп, еспресо і гарячу воду. Додаємо молочну піну і посипаємо цукром, якщо захочеться.

Ніжно: лате з халвою

Цей напій однозначно — мрія ласунів. Робиться він дуже просто.

Інгредієнти

  • свіжозварена кава — 100 мл
  • молоко — 200 мл
  • халва — 50 г
  • мед — 1 ч. л.

Приготування

150 мл молока збити в блендері з халвою до однорідності. Перелити у рондель і довести майже до кипіння, помішуючи. Молоко, що залишилося теж збиваємо в піну. Робимо собі відмінне лате: вливаємо спочатку каву, потім молоко, зверху викладаємо піну. Можете посипати шматочками халви. Пити відразу!

Затишних вам вечорів!

Ukr.Media

 

30 жовтня 2019р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів