Історія замку Паланок: Що їли воїни фортеці та її в'язні (ВІДЕО)
Угорська і Закарпатська кухня сформувалась за останні кілька століть. Першу страву яку описали - Айнтопф, дослівний переклад цього терміну все в одному казані. Перші рецепти страви були відомі ще у 14 столітті, однак якщо уважно читати звіти і щоденники австро-угорських військових І Світової війни, то суть страви залишалась незмінною.
Згідно з джерелами військовим мукачівського замку видавали по 6 хлібців, якими модна було перекусити впродовж дня, або у поході.
Щодо меню капітанів замку, то воно було різноманітнішим. Звичайно, вони у XV столітті не могли собі дозволити флорентійських кухарів, проте свинини у капітана завжди було у достатку.
Однією з найпопопулярніших страв у XV столітті, яка дійшла до наших днів є Лоці-печене. Це шматок свинини з цибулею, приготовлений на вогні.
Єдині, у кого харчування залишалось стабільно поганим - в'язні фортеці. У 1880 році тут стався навіть "моркв'яний бункт", адже меню в'язнів складалось лише з моркви. А от чи змінилось після бунту харчування не відомо...
Це далеко не повний перелік того,, що споживали у стінах мукачівської фортеці.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Дієтолог розповіла про дієту, яка підвищить шанс дожити до 100 років
- Реформа харчування в дитсадках: для формування оновленого меню запропоновано понад 400 страв на вибір
- Топ-6 закладів для вечері в Ужгороді: радить дослідник кухні Закарпаття Федір Шандор
- Закарпатців попереджають про небезпечні сири з Франції
- Виготовляють їжаки та буржуйки: як змінилося ковальство на Закарпатті під час війни
- Закарпатські школи та садочки готують для вихованців за оновленим меню
- Близько 1000 переселенців в Ужгороді щодня безплатно харчуються у Гастрономічному батальйоні Закарпаття
- Волонтери Тячева виготовляють сухі борщові набори “Чорнобаївка” для захисників України
- Поліцейські Закарпаття застерігають гостей краю від дій шахраїв-«орендодавців»
- В Ужгороді в колишньому ресторані за день безкоштовно годують близько 5000 людей
- Закарпатці забирають тварин вимушених переселенців на перетримку
- Від 60 до 100 порцій у день: обіди готують благодійники в Ужгороді
- Чи переходили давні угорці Карпати?
- Десятку кращих ресторанів закарпатської кухні у 2021 році обрали експерти
- Не бограчем єдиним! або як пізнати Закарпаття на смак – Таїсія Симочко про проєкт “Вітрина Закарпаття”
- Гастрономічний квартал уже працює в центрі Ужгорода. Що пропонують?
- Закарпатські страви невдовзі існуватимуть у цифровому форматі (ВІДЕО)
- Закарпатців просять допомогти їжею співвітчизникам із інвалідністю
- Історія у будівлях: ужгородський пішохідний міст – візитівка міста (ВІДЕО)
- Без чипсів, сухариків та кави: в Ужгороді школярі харчуються за новим меню
До цієї новини немає коментарів