Виготовляють їжаки та буржуйки: як змінилося ковальство на Закарпатті під час війни

Виготовляють їжаки та буржуйки: як змінилося ковальство на Закарпатті під час війни
Замість системного виготовлення кованих виробів для продажу, нині кують протитанкові їжаки та буржуйки для Збройних сил України.

 

Кузня у Хусті, яка до війни в Україні активно виготовляла різноманітні вироби під замовлення, сьогодні взялася працювати для допомоги на передовій. Коваль Валерій Дьордяк каже, замовлень у кузні в порівнянні із довоєнним періодом стало менше, відповідно і зменшилася кількість роботи. Натомість, продовжують створювати із металу справжні шедеври. Як вдається розвивати ковальське ремесло та працювати, незважаючи на відсутність електропостачання?

Перший Кабельний

 

20 грудня 2022р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів