Закарпатцям на замітку: 8 продуктів, які не можна тримати у холодильнику
Але деякі продукти втрачають свій смак та швидше псуються у холоді, пише The Daily Mail.
Вони можуть чорніти та втрачати не тільки привабливий вигляд, а й ставати шкідливими для вживання.
Оглядачка видання Софі Хаслет пропонує огляд 8 продуктів, які не можна тримати у холодильнику.
Помідори
Холодне повітря спиняє процес дозрівання помідорів. З холодильника вони смакуватимуть набагато гірше. Температура також змінює їхню текстуру, роблячи м'якішими.
Найкраще тримати помідори у захищеному від сонця місці десь на кухонній поверхні.
У цьому холодильнику деякі продукти лежать неправильно |
Картопля
Зберігання картоплі у холодильнику перетворює крохмаль у цукор швидше, тому під час приготування вона може розварюватися й мати специфічний присмак.
Найкраще тримати його у паперових пакетах у прохолодному місці.
Хліб
Переконання, що в холодильнику хліб довше лишається свіжим – хибне.
Хліб дійсно буде зберігатися довше, але холодна температура призведе до того, що він швидше стане жорстким і втратить свої поживні властивості.
Банани
Банани – тропічні фрукти, тому найкраще вони існують у теплих температурах. Зберігання в холодильнику припиняє процес їхнього дозрівання, а надмірно холодне повітря може спричинити почорніння його шкірки та появу присмаку.
Кавуни
При кімнатній температурі кавуни мають більше антиоксидантів, ніж ті, що зберігаються у холодильнику. Вони можуть краще смакувати охолодженими, але для здоров’я корисніше з’їсти кавун одразу після покупки.
При кімнатній температурі кавуни мають більше антиоксидантів, ніж ті, що зберігаються у холодильнику. Фото evgenyataman/Depositphotos |
Базилік
Більшість людей зберігає трави на полицях дверцят холодильника. Дослідження ж показують, що це шкодить.
Холодний базилік не тільки швидше зів'яне, а й поглине усі сторонні запахи з холодильника. Ідеальний спосіб зберігання трав – у склянці з водою, як квіти.
Кава
Щоб кава мала свіжий, сильний та багатогранний аромат, потрібно терміново витягти її з холодильника. Там вона вбирає запахи інших продуктів.
Зберігати каву можна у прохолодному, захищеному від світла місці, наприклад у кухонній шафці.
Продукти з металевих ємностей
Національна служба охорони здоров'я Великої Британії забороняє тримати відкриті металеві посудини, наприклад із овочами чи бобами, у холодильнику.
Метал може окислитися і потрапити у їжу. Продукти варто одразу перекласти до скляних чи пластикових контейнерів.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Чому не можна зберігати яйця у дверцятах холодильника?
- Коли холодильник не працює: як зберегти продукти під час відключення світла?
- Як вибрати хороші продукти
- Холодильно-морозильні тренди від Bosch: корисні технології й тотальна економія
- Цікаво знати: які продукти сприяють схудненню?
- Втратили сили? 25 продуктів, які допоможуть відчути себе енергійними
- Жіноча шпаргалка: корисні поради щодо зберігання косметики після її відкриття
- Інтервальне голодування: до яких проблем зі здоров'ям воно може призвести?
- Як довго їжа може не псуватися у холодильнику. Гід по зберіганню продуктів
- Цікаво знати: ознаки, які вказують на нестачу заліза в організмі
- Зберігайте: продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитоподібної залози
- Як закарпатці ставляться до експериментів із харчуванням? (ВІДЕО)
- Цікаво знати: помилки, які припускають господині під час приготування овочів
- Ловіть лайфхаки: як навчитися купувати продукти на кілька днів наперед
- Талія - не балія! Як за карантин не набрати зайвих кілограмів
- Топ-9 продуктів, які підвищують імунітет
- Від здорового харчування - до крайнощів: як не нашкодити організму?
- Цікаво знати: які натуральні продукти спалюють жир?
- Свята і застілля: як повернутись до здорового харчування
- Шпаргалка: продукти, які покращать вам настрій
До цієї новини немає коментарів