Топ-9 продуктів, які підвищують імунітет

Топ-9 продуктів, які підвищують імунітет
Через побоювання з приводу поширення коронавірусу, краще, що ми можемо зробити – зміцнити імунну систему. Прекрасний спосіб зробити це – включити у свій щоденний раціон продукти, які підвищують імунітет.

 

HuffPost зібрав топ дев'ять продуктів для покращення роботи імунної системи.

1. Червоний солодкий перець

Червоний солодкий перець – це джерело вітаміну С (він навіть кращий, ніж апельсин). Ще в ньому міститься вітаміни В1, В2, В9, Р, РР та каротин.

Найбільша концентрація вітамінів знаходиться біля плодоніжки перцю, яку часто обрізають.

Корисні вітаміни в перці – біля плодоніжки. Фото pixabay

Плоди солодкого перцю бувають трикамерними та чотирикамерним, їх ще називають чоловічими й жіночими відповідно.

"Чоловічі" плоди більш жорсткі та ідеально підходять для салатів.

2. Цитрусові

Так, в перці більше вітаміну С, ніж в апельсині, але нехтувати цитрусовими все ж не варто.

Апельсин, грейпфрут, лимон, лайм, мандарин, клементин, помело, бергамот (так-так, він теж цитрусовий) та інші цитрусові дадуть вірусам бій.

Цитрусові багаті на різні вітаміни. Фото pixabay

Ще цитрусові багаті на вітаміни групи В й містять багато фітонцидів. Все це в комплексі вбиває або пригнічує ріст та розвиток бактерій.

3. Часник

Часник містить селен, який впливає на імунну систему.

Ще в ньому є калій, кальцій, фосфор, вітаміни групи В і С, марганець, йод і фітонциди.

Часник необхідно споживати помірно. Фото pixabay

Фітонциди захищають часник від паразитів та бактерій, а вживання фітонцидів в їжу дає бактерицидний та протигрибковий ефекти.

Багато часнику з'їсти не вийде – він збуджує апетит та є досить гострим, що може нашкодити слизовій стравоходу.

4. Курячий суп

Кому з нас не лікували застуду курячим супом?

При приготуванні такого супу важливо знати, що чим довше вариться курка – тим більше корисних властивостей переходить з неї в суп. 

Не дарма нас лікували курячим супом. Фото pixabay

Але це не розповсюджується на суп з бульйонного кубика.

Чим конкретно корисний бульйон? Жиром. Він знімає біль в носоглотці, пом'якшує горло та зменшує запалення.

Ще бульйон корисний при гастриті, тому що він сприяє виділенню шлункового соку.

5. Броколі

Броколі містить клітковину, кальцій, марганець, йод, фолієву кислоту, вітаміни А, В6 і С.

Вітаміну А в броколі більше, ніж в інших видах капусти, а кальцію в ньому більше, ніж в молоці.

Броколі корисні, але споживати в їжу виключно їх неможна. Фото pixabay

Регулярне вживання броколі покращує роботу серця, покращує травлення, сприяє нормалізації процесів росту та розвитку в організмі.

Але споживати в їжу виключно броколі не можна – вони абсолютно не містять в собі жирів, які необхідно отримувати для нормального функціонування травлення.

6. Мигдаль

Мигдаль містить багато ненасичених жирів, які пригнічують запальні процеси в організмі.

Ще мигдаль очищає кров, допомагає вивести жовч та пісок з нирок й навіть покращує стан організму при бронхіальній астмі.

Мигдаль містить багато ненасичених жирів, які пригнічують запальні процеси в організмі. Фото pixabay

У 100 г мигдалю міститься 67% магнію від добової норми, 65% фосфору, 26% кальцію і 15% калію.

Їсти мигдаль потрібно обережно, тому що всі горіхи входять в групу небезпечних алергенів.

7. Куркума

Куркума містить вітаміни С, К та вітаміни групи В.

Вона корисна при запаленнях. Куркума бореться з вірусами, нормалізує травлення й покращує апетит.

Корінь куркуми є основою для приправи карі. Фото pixabay

Корінь куркуми зовні схожий на корінь імбиру і є основним компонентом приправи каррі.

Куркума досить гостра, тому вживати її потрібно в помірних кількостях.

8. Шпинат

Шпинат не просто так називають суперпродуктом.

Він містить вітаміни А, В2, В6, К, омега-3 жирні кислоти, йод, фосфор, цинк та багато іншого.

Шпинат називають суперпродуктом. Фото pixabay

Важливою складовою шпинату є лютеїн. Він підвищує імунітет та захищає від ракових утворень.

Важливо: при термічній обробці шпинат втрачає частину корисних властивостей, тому не варто його довго варити.

9. Йогурт

Йогурт містить біфідо і лакто бактерії – пробіотики. Вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують імунітет й пригнічують алергічні реакції.

Найбільш корисний йогурт – той, який не містить цукру. Фото pixabay

Найбільш корисний йогурт – той, який не містить цукру, зроблений з молока заквашеного молочнокислими бактеріями без домішок желатину і хімічних добавок.

life.pravda.com.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 березня 2020р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів