Закарпатки, готуємося до свят: лимонний кекс «Різдвяний»
Смачний лимонний кекс! Яскравий, шалено ароматний, дуже ніжний і неймовірно смачний!
Складові:
Борошно – 270 грамів
Лимон – один лимон
Яйця курячі – чотири яйця
Цукор – 170 грамів
Масло вершкове розм’якшене – 200 грамів
Розпушувач – одна чайна ложечка
Куркума – половина чайної ложечки
Ванільний цукор – один пакетик (10 грамів)
Для глазурі:
Цукрова пудра – п’ять столових ложок
Лимонний сік – дві або три столові ложки
Приготування лимонного різдвяного кексу
Яєчні білки і жовтки відокремити один від одного. Яєчні білки прибрати в холодильник. Вони знадобляться пізніше.
Жовтки викласти в миску і збити міксером з цукром до білого кольору. Масло вершкове нарізати на невеликі шматочки і викласти в жовтково-цукрову суміш. Продовжити збивання.
Лимонну цедру жовтого кольору натерти теркою прямо в масляну суміш. Потім туди ж вичавити лимонний сік одного лимона. Не забудьте відкласти три столових ложки соку для приготування глазурі. Всипати в суміш ванільний цукор.
Ще раз все перемішати за допомогою міксера на малих обертах. Як варіант можна перемішати вінчиком або лопаткою.
Борошно перемішати з куркумою і розпушувачем. Потім просіяти все через сито і всипати частинами в суміш, кожен раз перемішуючи до однорідності.
Тепер збити міксером білки, додавши до них щіпку солі. Не забудьте, що білки і посуд для збивання не повинні мати слідів рідини, жиру і яєчних жовтків. Інакше білки не зіб’ються. Білки потрібно збити до пишної стійкої піни. Акуратно вмішати білки в тісто за допомогою лопатки.
Приготувати форму для випічки і змастити її маслом вершковим. Викласти в форму тісто і розрівняти.
Духовку розігріти до 170 градусів. Відправити форму з тістом в духовку приблизно на п’ятдесят хвилин. Готовність випічки перевіряти пробою на дерев’яну паличку.
Для приготування лимонної глазурі перемішати в невеликій ємності лимонний сік і цукрову пудру до однорідності. Кекс вийняти з форми, трохи остудити до теплого стану і змастити отриманою глазур’ю.
Джерело: Жемчужинка
До теми
- Як вибрати корм холістик для кота: на що звертати увагу?
- Як працює електронний рецепт на лікарські засоби під час воєнного стану?
- Як еко-шопер може зберегти ваше здоров'я
- Цікаві страви з Мівіною
- Популярність та користь рамена: аналіз та поради
- Спазми кишківника: причини, симптоми, лікування
- Сон у дитячому віці: Як забезпечити здоровий сон для вашої дитини
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Як правильно розвантажити організм після свят: основні правила
- Рятувальники нагадують закарпатцям правила безпеки під час Водохреще
- Графік богослужінь до свята Богоявлення (Хрещення Господнього) та освячення води 2024 року в Ужгороді
- Замість олів'є. Три оригінальні салати з куркою на Новий рік
- Нежирні, свіжі та натуральні: які страви повинні стояти на новорічному столі 2024 року
- Розкриття ідеального ансамблю: керівництво з підготовки до новорічної вечірки
- «Опілля» і цього року зварило «Різдвяне» – пиво відродженої традиції
- Імбирні пряники до Дня Святого Миколая: простий рецепт смачного печива
- Зміцнюють імунітет і знищують віруси в організмі: 5 продуктів, які потрібно їсти раз на тиждень
- Лікарі інформують закарпатців, що робити у разі харчового отруєння в спекотні літні дні (ВІДЕО)
- З квітня рецептурні ліки видаватимуться і за електронним рецептом
- Як обрати коробки для подарунків і солодощів: поради від Kartpac
До цієї новини немає коментарів