Замість олів'є. Три оригінальні салати з куркою на Новий рік
«Вже давно я помітив одну тенденцію, яка трохи мене засмучує. Багато людей готують до святкового столу одні й ті ж страви. І це триває навіть не роками, а інколи й десятиріччями. Це вже як рефлекс. Але я впевнений, що не треба зациклюватися на чомусь одному, потрібно розвивати у собі нові смаки, шукати цікаві поєднання продуктів», — пише кулінар на своєму сайті. Тож до зимових свят Євген Клопотенко підготував добірку салатів, які замінять заїжджені страви.
Рецепт салату з курячим філем і медовою заправкою
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 1 велика морква (чи 2 маленькі)
- 2 солоних огірки
- 1 ст.л. меду
- сік ? лимона
- 4 лаврових листи
- 5 горошин духмяного перцю
- 1 томат
- 2?3 гілочки базиліку
- 2 ст. л. олії
- сіль та перець до смаку
Приготування:
1. Зріжте з філе плівки та зайвий жир, покладіть м’ясо у каструлю та залийте водою. Додайте духмяний перець, дрібку солі та лаврові листки, варіть 20 хвилин після закипання. Злийте воду і дайте м’ясу охолонути.
2. Заздалегідь відваріть морквину до м’якості. Огірки та томат наріжте однаковими кубиками. Потім такими ж кубиками наріжте м’ясо. Щоб воно не розпадалося, спершу розрізайте його вздовж волокон, а потім впоперек.
3. Коли морква охолоне наріжте її спершу кільцями, а потім навпіл. Якщо нарізати дрібно, її смак буде не відчутний у салаті.
4. У велику миску складіть огірки, томат, м’ясо і моркву, вичавіть лимонний сік. Влийте в миску мед і олію, додайте сіль і перець за смаком і перемішайте. Перед подачею додайти листочки базиліку.
Рецепт салату з куркою а-ля Цезар
Інгредієнти:
- 150 г курячого філе
- 150 г міксу салатного листя
- 80 г томатів чері або 2 томати
- 2 шматки білого хліба
- 20 г сиру пармезан
- 1?2 дрібки паприки
- сіль до смаку
Для соусу:
- 100 г сметани 20% жирності
- 5?6 консервованих анчоусів
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- 20 г петрушки
- сіль та перець до смаку
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Промийте філе, зачистіть від жиру та плівок і поріжте брусочками завтовшки не більше ніж 5 мм.
2. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на нього шматочки філе. Посоліть і приправте паприкою. Поставте куряче філе запікатися на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. За необхідності можете трохи збільшити час приготування, але будьте уважні — курка не повинна бути сухою.
3. Зробіть грінки: візьміть 2 шматочки білого хліба, зріжте скоринки і наріжте великими кубиками. Викладіть на деко та поставте в духовку запікатися на 5 хвилин одночасно з курячим філе.
4. Готове філе та грінки дістаньте з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури.
5. У цей час приготуйте заправку: обірвіть листя петрушки та дрібно порубайте. Перекладіть його у глибоку миску, додайте 5?6 дрібно нарізаних анчоусів. Якщо вони дуже солоні - до 4?5 штук. Додайте сметану та гарно перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції. Додайте сіль та перець, за бажанням також подрібнений зубчик часнику.
6. У салатник або глибоку тарілку викладіть листя салату, шматочки курки, яка вже остигла, нарізані томати та сухарі. Додайте заправку та перемішайте. Пармезан можна вмішати в салат, або натерти його порційно при подачі.
Рецепт салату з куркою і сухофруктами
Інгредієнти:
- 2 курячих стегна
- 100 г листя салату латук або ромен
- 1 ч.л. меду
- 30 г волоського горіху
- 1 ч. л. маку
- 30 г кураги
- 50 г сушеного інжиру
- 2 солоних томати
- сіль
Для соусу:
- 150 г йогурту
- 1 солоний томат
- 1 ст. л. соняшникової олії
Приготування:
1. Відокремте м’ясо курячих стегон від кістки, посоліть і змастіть медом. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Дайте охолонути і наріжте невеликими шматочками.
2. Наріжте томати кільцями, інжир і курагу поріжте невеликими шматочками. Листя салату порвіть руками або поріжте великими шматками. У мисці змішайте листя салату, горіхи, курагу, інжир і томати.
3. Приготуйте соус: перебийте блендером йогурт з томатом і олією.
4. Розкладіть салат по тарілках, викладіть зверху нарізану курку, полийте соусом і посипте маковими насінням.
Смачного!
До теми
- Секрети поєднання м'яса та рослинних олій, які збережуть ваше здоров’я
- Цікаві страви з Мівіною
- Заглибтеся в мистецтво бару: Де купити посуд для бару та як вибрати ідеальну сковорідку
- Рятувальники нагадують закарпатцям правила безпеки під час Водохреще
- Графік богослужінь до свята Богоявлення (Хрещення Господнього) та освячення води 2024 року в Ужгороді
- Нежирні, свіжі та натуральні: які страви повинні стояти на новорічному столі 2024 року
- Пісні страви на Святвечір: рецепти 12 різдвяних страв
- Розкриття ідеального ансамблю: керівництво з підготовки до новорічної вечірки
- Пісне меню: 5 страв на час різдвяного посту
- Імбирні пряники до Дня Святого Миколая: простий рецепт смачного печива
- Переваги використання електроплити на кухні
- Ваги для домашньої та професійної кухні від “Укрваги”
- Як обрати коробки для подарунків і солодощів: поради від Kartpac
- Как необычно отпраздновать День Святого Валентина
- Для сімей-переселенців на Закарпатті організували святкування Великодня
- За декілька днів - Великдень: що потрібно знати про Страсний тиждень (ВІДЕО)
- Найголовніше християнське свято: Як правильно зустріти Великдень в умовах війни?
- Редакція Uzhgorod.net.ua вітає краян, своїх читачів з Новим роком!
- Традиції та історія Великодня (ВІДЕО)
- Господиням на замітку: рецепт ароматної сирної паски
До цієї новини немає коментарів