Актуально для закарпатців: 8 найкращих лимонадів у спеку
Домашній лимонад
Складники:
- 1 апельсин
- 2 лимони
- 100 г цукру
- 1 л води
Спосіб приготування:
Ретельно вимийте апельсин та лимони. Відріжте кілька скибок фруктів для прикрашання і покладіть їх у глек.
Із решти фруктів витисніть сік, додайте до нього цукор та 100 мл теплої води. Розмішайте до повного розчинення цукру.
Перелийте у глек і додайте ще 900 мл води, розмішайте. Покладіть у келихи лід і налийте лимонад.
Американський лимонад
Складники:
- 6-7 великих лимонів
- 1,5 л питної води
- cкибки лимона і гілочки м’яти для прикрашання
Спосіб приготування:
Ретельно вимийте лимони і зніміть цедру із 3 плодів. Витисніть сік з усіх лимонів.
Влийте у каструлю воду, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Покладіть в окріп цедру, цукор та влийте сік. Охолодіть і поставте в холодильник на 6 годин. Процідіть, перелийте у глек із льодом, додайте скибки лимона та гілочки м’яти.
Апельсиновий лимонад
Складники:
- 1,5 кг апельсинів
- 4 лимони
- 7 склянок газованої мінеральної води
- ¼ склянки меду
- 1 апельсин та 1 лимон для прикрашання
- 4 гілочки м’яти для прикрашання
- лід
Спосіб приготування:
Мінеральну воду охолодіть в холодильнику. Ретельно вимийте апельсини та лимони, витисніть з них сік.
У великому глечику змішайте соки апельсинів і лимонів, додайте мед, розмішайте і поставте в холодильник охолоджуватися.
Перед подаванням влийте мінеральну воду в глечик із соками та перемішайте. Наріжте 1 апельсин та 1 лимон кружечками і додайте в лимонад. Прикрасіть м’ятою, додайте лід і подавайте на стіл.
Лимонадна шипучка
Складники:
- 400 г цукру
- 250 мл питної води
- 1 ч.л. лимонної кислоти на кожну склянку цукру
- 2 л газованої води
- 3–4 лимони
- великий пучок м’яти
Спосіб приготування:
У каструлі змішайте цукор, питну воду і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння і варіть 7–10 хвилин.
3 лимони наріжте, покладіть у велику ємність і розімніть. Додайте м’яту (кілька гілочок відкладіть для прикрашання) і залийте гарячим сиропом. Остудіть до кімнатної температури і процідіть.
Долийте газованої води і додайте свіжі скибки лимона і гілочки м’яти.
Малиновий лимонад
Складники:
- 1 склянка малини
- 1 лимон
- 100 г цукру
- 800 мл холодної води і ще 200 мл для сиропу
- гілочки м’яти і ягоди малини для прикрашання
- лід
Спосіб приготування:
Зваріть сироп із 200 мл води та цукру, зніміть з вогню. Покладіть у сироп ягоди малини і розчавіть їх. Процідіть сироп через сито, щоби відібрати кісточки, і остудіть.
Витисніть з лимона сік, додайте його до сиропу і влийте решту води. Подавайте лимонад із льодом, м’ятою та ягодами малини.
Кавовий лимонад
Складники:
- 35 г кави
- 6 скибок лимона
- кубики льоду
- мелена кориця
- мелена гвоздика
- мелений мускатний горіх
- 100 мл води
- 100 г цукру
Спосіб приготування:
У каструлі розведіть цукор у воді, доведіть сироп до кипіння і поваріть 7–10 хвилин.
Заваріть 1 літр кави улюбленим способом, додайте мелену корицю, гвоздику, мускатний горіх та 150 мл приготованого сиропу. Охолодіть.
У келих покладіть лід та скибку лимона і залийте кавою.
Грейпфрутовий лимонад
Складники:
- 2,5 л мінеральної води без газу або питної води
- 3–4 великих лимони
- 2 рожеві грейпфрути
- 1,5–2 склянки коричневого цукру
- листочки м’яти для прикрашання
Спосіб приготування:
Ретельно вимийте лимони, наріжте і подрібніть у блендері.
Приготуйте сироп: налийте в каструлю 2 склянки мінеральної води, всипте 1,5 склянки цукру і варіть на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Сироп остудіть.
Подрібнені лимони залийте водою, додайте сироп і поставте в холодильник на 8–10 годин.
Лимонний настій вийміть з холодильника, перемішайте і процідіть через сито або марлю.
Витисніть сік із грейпфрутів і додайте до лимонаду. Якщо напій не достатньо солодкий, додайте ще сиропу або меду.
Налийте лимонад у глек, додайте листочки м’яти і тримайте в холодильнику до подавання на стіл.
М’ятний лимонад
Складники:
- пучок свіжої м’яти
- 6 лимонів
- 5 ст.л. цукру
- 500 мл питної води
Спосіб приготування:
Витисніть сік із лимонів, а м’яту вимийте і просушіть.
Покладіть у блендер м’яту, лимонний сік та цукор і змішайте все до однорідної суміші.
Влийте воду і залиште настоюватися лимонад одну годину.
До теми
- Коли холодильник не працює: як зберегти продукти під час відключення світла?
- Патрульна поліція Закарпаття: не залишайте дітей і тварин під час спеки в автомобілі!
- Цікаві страви з Мівіною
- Чому сирники виходять то твердими, то рідкими, то сирими всередині?
- Переваги використання електроплити на кухні
- Що приготувати на вихідні
- Ванільне лате дома: смачний рецепт, як у Старбакс
- Як закарпатцям уберегтися від спеки? (ВІДЕО)
- Спека триватиме впродовж тижня: як рятуватися ужгородцям?
- Рецепт до святкового столу: соковита буженина в духовці
- Скоро жара: выбираем мобильный кондиционер
- Правила підготовки молодих саджанців до зимового періоду
- Господиням на замітку: відмінний рецепт швидкої піци на лаваші за 10 хвилин
- Господиням на замітку: картопляні оладки з моцарелою
- Господиням на замітку: апетитний відкритий пиріг з гарбузом
- Які роботи потрібно провести в саду в жовтні перед настанням заморозків?
- Готуємо молочний коктейль з морозивом у програмі «Смакуй здорово» (ВІДЕО)
- Готуємо болгарський коктейль у програмі «Смакуй здорово» (ВІДЕО)
- Господиням на замітку: 7 кулінарних хитрощів
- 5 оригінальних рецептів з вівсянкою
До цієї новини немає коментарів