Рецепт до святкового столу: соковита буженина в духовці

Рецепт до святкового столу: соковита буженина в духовці

 

Приготувати соковиту буженину до святкового столу дуже просто. Головний секрет - це маринад і правильне запікання, пише bbc news Україна.

Інгредієнти:

  • Свинина (ошийок) -1 кг
  • Соєвий соус - 4 ст л
  • Вода - 100 мл
  • Цукор коричневий - 1,5 ч л
  • Сіль - 1,5 ч л
  • Сік половини лимона
  • Часник - 2-3 зубці
  • Прованські трави - 1 ст л
  • Коріандр - 1 ч л
  • Мускатний горіх - 0, 25 ч л

Свинину помийте та обсушіть паперовим рушником. Зробіть невеличкі надрізи ножем і нашпигуйте часником. У мисці з'єднайте усі компоненти для маринаду. Перемішайте. Свинину поставте в пакет для запікання, вилийте туди ж маринад. Зав'яжіть пакет і акуратно розподіліть маринад.

Можна залишити м'ясо в маринаді на кілька годин в холодильнику. Так м'ясо вдається ніжнішим. Якщо цього часу у вас немає - запікайте одразу.Розігрійте духовку до 180 С. Запікайте м'ясо приблизно 1,5 години, час від часу перевертаючи пакет з боку на бік. Коли пройшло 1,5 години, акуратно розріжте пакет, щоб буженина підрум'янилася. Запікайте ще 10 хвилин до утворення скоринки. Щоби перевірити готовність проколіть м'ясо дерев'яною шпажкою чи ножем - з місця надрізу має виділитися прозора рідина. Буженина готова. Перекладіть м'ясо на тарілку і наріжте порційними шматками.

 

03 травня 2021р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів