Топ-3 харчові добавки, які не шкодять здоров’ю

Топ-3 харчові добавки, які не шкодять здоров’ю
У харчовій промисловості використовують добавки для покращення смаку, кольору та консистенції продуктів – так звані “єшки”. Не всі вони шкідливі, як вважалося раніше.

 

Про це пише Країна здоров’я.

Е951 – це синтетичний замінник цукру, який використовують в жувальних гумках, прохолодних напоях, йогуртах, цукерках та пастилках від кашлю.

Він ще має такі назви: аспартам, аспамікс, нутрасвіт.

Раніше вважалося, що Е951 провокує хворобу Альцгеймера, порушення гормонального фону та онкологічні захворювання.

Е110 – барвник жовтого кольору, який використовується при виробництві шоколаду, карамелі, мармеладу, рибних консерв та східних прянощів.

Е425 – стабілізатор (конжак, конжакове борошно, коньяк), який додає продуктам в’язкість, тобто покращує консистенцію. Входить до складу джемів, варення, желе, начинок для солодощів, вершків, сирів і консервів.

 

22 березня 2018р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів