Як спекти ідеальний бісквіт
Історія бісквітного торта
Багато хто вважає, що бісквітний торт родом з Франції, адже саме вона славиться своєю випічкою. Насправді бісквітне тісто першими почали використовувати англійські моряки. У плавання вони брали «морські сухарі», які довго не псувалися і не покривалися пліснявою через відсутність масла або кисломолочної складової. Одного разу хтось із придворних спробував ці сухарі і був вражений ніжним смаком. Після цього бісквіт почали готувати в якості десерту, додавая до нього джем, фрукти та шоколад. В Англії донині традиційно п'ють чай, вмочуючи в нього бісквіт.
Пізніше рецепт оцінили в Італії, Франції та Німеччини. А згодом бісквітну випічку почали використовувати в Австралії та Америці.
Хитрощі пишного бісквіта
Незважаючи на простоту та елементарність інгредієнтів, спекти пишний бісквіт непросто. Бісквітний торт обов'язково вийде, якщо ви прочитаєте в блозі компанії Metro про базові принципи приготування тіста.
Однак варто знати ще деякі народні хитрощі, щоб отримати пишну та повітряну структуру готового бісквіта:
- Ємність для тіста повинна бути кімнатної температури і абсолютно суха. Також її можна змастити шматочком лимона і почекати, доки сік висохне.
- Бісквіт вийде пишніший, якщо білки збивати окремо від жовтків. При цьому білки слід охолодити протягом 15-20 хвилин у морозилці.
- Бісквітне тісто «не любить» протяги. Під час випічки не відчиняйте духовку і не грюкайте дверцятами. Не залишайте корж вистигати на підвіконні, оскільки є небезпека, що навіть добре пропечене тісто осяде.
- Blog Metro рекомендує випікати бісквіт протягом години при температурі 180-200 градусів.
- Для шоколадного пирога потрібно додати какао в борошно і двічі, а краще тричі, просіяти суміш. Так вона збагатиться киснем, і бісквіт буде пишним і високим.
- Форму з тістом ставте в добре розігріту духовку. Бажано помістити в центрі, щоб корж рівномірно пропікся.
Дотримуючись цих порад, просто неможливо зіпсувати випічку: вона вийде повітряна, насичена і ароматна.
Бісквітні торти з добавками
Використовуючи заморожені ягоди, горіхи і сухофрукти безпосередньо в тісті, не потрібно обвалювати їх в борошні: вони будуть занадто важкими і тісто може не піднятися. Досить гарненько обсушити начинку для тіста паперовими рушниками. Заморожену полуницю краще не додавати, бо вона виділить забагато соку при випічці і бісквіт не буде мати пухкої структури. Зазвичай використовують ягоди, у яких щільна шкірка, — смородину, вишню, чорницю.
Полуничну начинку можна використовувати в кремі між коржами. Ділити один великий корж найзручніше гарячим, але справжні кулінари дають бісквіту настоятися мінімум десять годин. Тим, хто не має в своєму розпорядженні такого часу, рекомендують дочекатися повного охолодження.
Читайте більше про кулінарні лайфхаки, рецепти та тонкощі кулінарії в блозі компанії Metro на сайті https://blog.metro.ua/.
До теми
- Ексклюзивні торти Рошен
- Путівник по вибору найкращих аксесуарів для кондитера-початківця
- Закарпатцям - про нові умови експорту ягід до ЄС
- Замість дорогих десертів: шоколадний торт з вишневою начинкою
- Як цікаво прикрасити десерт — 10 найпопулярніших способів
- Господині, зберігайте: торт зі сметанним кремом, горіхами і чорносливом без випічки
- Господині, зберігайте: баноффі-пай — ніжний банановий десерт зі згущеним молоком без випічки
- Господиням на замітку: картопляні оладки з моцарелою
- Чим може бути корисна ожина для здоров'я: 10 властивостей ягід
- Як правильно доглядати за полуницею восени
- Чим корисні ягоди, як їх краще споживати і як заморожувати, аби зберегти їхню користь
- Беріть на замітку: секрети весняного догляду за полуницею
- Зберігайте: рецепт торта "Медові кульки"
- Закарпатським господиням на замітку: порадуйте гостей та рідних смачним тирамісу з бананом та ніжним кремом
- Закарпатським господиням на замітку: 7 найсмачніших рецептів випічки наших бабусь
- Хочете світлу голову до кінця життя - їжте або пийте ці продукти
- Лайфхак для закарпатців: як виростити зелень та овочі на підвіконні
- Що відбувається з організмом після вживання волоських (грецьких) горіхів?
- Закарпатцям, що дбають про власне здоров’я
- Фруктово-овочеві напої, які роблять нас здоровішими!
До цієї новини немає коментарів