Закарпатським господиням на замітку: порадуйте гостей та рідних смачним тирамісу з бананом та ніжним кремом
Час приготування - 1 година 20 хвилин (із часом охолодження).
Інгредієнти:
- 2 жовтки
- 2 з половиною ст. ложки цукру
- ½ чайної ложки екстракту ванілі
- 1 стакан сиру маскарпоне кімнатної температури
- 2/3 склянки жирних вершків
- 5-6 штук бісквітного печива
- ¼ Склянки холодної кави
- 1 великий банан
- какао порошок для того, щоб посипати зверху трохи
Приготування:
- Спершу розітріть жовтки із цукром, поки вони не стануть блідо-жовтого кольору. Поставте миску над каструлькою з киплячою водою. Переконайтеся, що вода не торкається дна миски. Готуйте, збавивши вогонь, при цьому збиваючи та помішуючи, поки суміш не загусне (5-7 хвилин). Вимкніть вогонь і трохи остудіть. Знову збийте масу разом з ваніллю і маскарпоне. В іншій посудині збивайте жирні вершки, поки вони не стануть щільними. Добре перемішайте збиті вершки і суміш з маскарпоне.
- Просочіть кожне бісквітне печиво кавою за допомогою кулінарної кисті і розріжте на 3-4 частини. Покладіть шар бісквіта у склянку або креманку. Додайте шар суміші з сиру та вершків потім банан і повторіть, закінчуючи шаром суміші з сиру. Посипте какао-порошком, накрийте кришкою і поставте в холодильник для охолодження приблизно на годину перед подачею на стіл.
Інформує UkrMedia.
До теми
- Цікаві страви з Мівіною
- Імбирні пряники до Дня Святого Миколая: простий рецепт смачного печива
- Чому сирники виходять то твердими, то рідкими, то сирими всередині?
- Переваги використання електроплити на кухні
- Дві смачні та поживні страви, які можна приготувати на вихідних
- З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?
- Огляд стіків FIIT для Lil SOLID
- Зберігаємо традиції: сухі печива до Нового року та Різдва
- Що приготувати на вихідні
- Що таке леквар? З чого готують карпатський леквар?
- Ванільне лате дома: смачний рецепт, як у Старбакс
- Де замовити піцу в Івано-Франківську з безкоштовною доставкою - огляд закладів
- Суші Мастер в Мукачево - огляд меню
- Суши Мастер – сеть ресторанов доставки японской кухни в Киеве
- Рецепт до святкового столу: соковита буженина в духовці
- Рецепт вихідного дня: шоколадний фондан
- Рецепт вихідного дня: картопля з м'ясом в горщиках по-закарпатськи
- Замість дорогих десертів: шоколадний торт з вишневою начинкою
- Як цікаво прикрасити десерт — 10 найпопулярніших способів
- Господині, зберігайте: торт зі сметанним кремом, горіхами і чорносливом без випічки
До цієї новини немає коментарів