6 рецептів новорічних напоїв для тих, хто не вживає алкоголь
Апельсиновий крюшон
Апельсини і мандарини - невід'ємні атрибути новорічних свят. Але якщо вам набридло їсти їх у свіжому вигляді, пропонуємо альтернативний варіант - легкий освіжаючий крюшон.
Знадобиться:
лимон - 1 шт.
апельсин - 1 шт.
цукор - 250 г
апельсиновий сік (краще всього підійде свіжовичавлений) - 250 мл
вода - 300 мл
Що робити:
Помити лимон і зняти з нього цедру. У воду додати цукор і цедру, довести суміш до кипіння, після чого, збільшивши вогонь, варити ще 5 хвилин, постійно перемішуючи. Перелити сироп в глечик і поставити в холодильник до повного охолодження. Помити апельсин і нарізати кільцями, потім викласти їх в остиглий сироп. Вилити в глечик прохолодний апельсиновий сік, ретельно перемішуючи вміст. Якщо напій здасться занадто солодким - можна розбавити його газованою мінеральною водою за смаком.
Грог на основі чаю
Класичний грог готують на основі рому. Однак можна обійтися і без алкоголю, зберігши при цьому переваги класичного напою.
Знадобиться:
чорний чай - 2 чайні ложки на 250 мл води
кориця - 75 г
цукор - 100 г
лайм - 1 шт.
свіжа м'ята - 4 пучка
чорний запашний перець (горошок) - 5 шт.
вода - 300 мл
зелені яблука - 1 шт.
лимон - 1 шт.
мускатний горіх - щіпка
Що робити:
Заваріть міцний чай, дайте настоятися, а потім процідіть. Воду для грогу доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і перелийте в ємність чай. Потім додайте прянощі і цукор, після чого варіть ще 3-5 хвилин. Помийте і почистіть яблука, лимон і лайм, наріжте їх часточками, змішайте з грогом і варіть ще 5 хвилин. Знімайте суміш з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин. Готовий грог потрібно процідити і подавати у високих склянках з товстими стінками, щоб він якомога довше залишався гарячим.
Глінтвейн на основі виноградного соку
Король зимових напоїв - це глінтвейн. Він асоціюється з катанням на ковзанах, снігом або приємним ввечері під вовняним пледом. Є безліч рецептів приготування, але ми, звичайно, вибрали один з найпростіших і цікавих.
Знадобиться:
темний виноградний сік - 1 л
гвоздика - 4 стручка
бадьян - за смаком
мелений корінь імбиру - половинка чайної ложки
мелена кориця - чверть чайної ложки
мускатний горіх - щіпка
лимон - 1 шт.
Що робити:
Змішуємо всі приправи. Нагріваємо виноградний сік і вимикаємо вогонь, не довівши до кипіння. Моєму лимон в гарячій воді, потім розрізаємо його на 6-8 частин разом зі шкіркою (але кісточки видаляємо). Додаємо в гарячий сік приправи і лимон, добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Дайте глінтвейну настоятися 30 хвилин, і можна пити.
Імбирно-лимонний коктейль
Цей ароматний і смачний напій чудово бадьорить і тонізує, тому його можна пити в будь-який час року. Однак завдяки своїм корисним властивостям, в холодні зимові дні він просто незамінний.
Знадобиться:
лимон - 2 шт.
розмарин - 2 невеликі гілочки
цукор - 2 столові ложки
тертий імбир - 1 чайна ложка
вода - 500 мл
Що робити:
Очищаємо лимони від цедри (можна за допомогою дрібної терки). Потім додаємо сік. Для того, щоб його було більше - можна попередньо обдати лимони окропом. Натираємо імбир на дрібній тертці. Заливаємо водою нарізаний часточками вичавлений лимон і додаємо гілочку розмарину. Доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо імбир і цедру, накриваємо кришкою і даємо охолонути, поки напій не стане теплим. Далі виливаємо лимонний сік і висипаємо цукор (можна замінити на мед, за смаком). Прохолодний лимонад необхідно процідити, і додати часточки лимона. Готово!
Коктейль з хурмою і бананами
Корисну хурму і улюблені з дитинства банани з легкістю можна знайти в будь-якому супермаркеті напередодні новорічних свят. Всі звикли їсти їх просто нарізавши шматочками. Однак мало хто знає, який смачний і легкий в приготуванні вершковий коктейль можна отримати, змішавши їх разом. Розповідаємо.
Знадобиться:
хурма - 1 шт.
банан - 1 шт.
йогурт (натуральний) - 6 столових ложок
Що робити:
Банан і хурму помити і почистити (з хурми видалити кісточки). Фрукти порізати і пюрировать в блендері. Додати йогурт, продовжуючи збивати до однорідної маси. Розлити вміст блендера по келихах і готово!
Молочно-шоколадний шейк
Якщо ви хочете побалувати себе чимось солоденьким, але не любите витрачати багато часу на підготовку, радимо спробувати різдвяний коктейль з білого шоколаду.
Знадобиться:
білий шоколад - 200 г
морозиво - 0,5 кг
бадьян - 3 шт.
молоко - 1 л
Що робити:
Наливаємо молоко в каструлю, додаємо бадьян, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 5 хвилин. Шоколад натираємо на дрібній тертці (або подрібнюємо в кухонному комбайні). Вимикаємо вогонь, прибираємо бадьян, висипаємо шоколад в молоко і повільно перемішуємо, поки стружка повністю не розчиниться. Перетираємо морозиво в блендері, потім додаємо до нього молочно-шоколадну суміш, і збиваємо все разом до однорідної маси. Охолоджуємо в холодильнику і розливаємо по келихах. Готово!
Фото: jslim.ru, eda.ru, galka.if.ua, boffo.ru, fitohome.ru, fashionlikbez.com, stirbeverage.com, businessclass.md, 1zoom.me
Джерело: bzh.life
До теми
- «Опілля» і цього року зварило «Різдвяне» – пиво відродженої традиції
- Кілька напоїв, якими можна підбадьоритися вранці восени
- 7 міфів про свіжовичавлені соки, у які всі досі вірять
- ТОП найкращих серіалів 2019 року для зимових вечорів
- Зберігайте: найсмачніші рецепти глінтвейну
- Стало відомо, які дні будуть вихідними у новорічні та різдвяні свята для закарпатців?
- Напої, які допоможуть швидко скинути зайву вагу
- Закарпатки, готуємося до свят: лимонний кекс «Різдвяний»
- Закарпатські лісівники радять, як обирати ялинку
До цієї новини немає коментарів