Зберігайте: найсмачніші рецепти глінтвейну

Зберігайте: найсмачніші рецепти глінтвейну
Хороший новорічний фільм, рідні люди поруч і глінтвейн - ідеальний зимовий вечір. Тож обирайте фільм, а з рецептами ми вам допоможемо.

 

ГЛІНТВЕЙН КЛАСИЧНИЙ

Інгредієнти:

– червоне столове (сухе) вино – 750 мл

– мед 2-3 ст. ложки

– лимон – 1 шт

– апельсин – 1 шт

– яблуко – 1 шт

– тертий імбир – 1 ч. ложка

– мускатний горіх ¼ ч. ложки

– 2 палички кориці і гвоздика за смаком.

Приготування:

У баняку змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння, прибрати з вогню. Потім отриманий відвар процідити. Настоювати 10 хвилин.

Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. До відвару налити вино і додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип'ятити! Після цього можна подавати.

 

ГЛІНТВЕЙН ЗИМОВИЙ

Інгредієнти:

– червоне столове вино – 75 мл

– настій міцного чаю – 100 мл

– кориця і гвоздика за смаком.

Приготування:

У емальований посуд налити вино і настій міцного чаю. Довести напій до кипіння. Потім в посуд додати корицю і гвоздику за смаком, дати настоятися. Злегка підігріти, якщо глінтвейн охолов, і можна подавати до столу.

 

ГЛІНТВЕЙН ПО-КИЇВСЬКИ

Інгредієнти:

– десертне солодке червоне вино – 150 мл

– наливка вишнева – 50 мл

– лимон – 1/2 шт

– кориця і гвоздика на смак.

Приготування:

У посуд налити вино і вишневу наливку, довести суміш до кипіння, але не кип'ятити. Потім в глінтвейн додати прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибочками, і дати настоятися близько 10-15 хв. Гарячий глінтвейн розлити по чашках (при необхідності підігріти).

 

ГЛІНТВЕЙН З КОНЬЯКОМ

Інгредієнти:

– червоне напівсолодке вино – 150 мл

– коньяк – 20 мл

– мед – 50 г

– лимон – 1/2 шт

– кориця і гвоздика за смаком.

Приготування:

У посуд налити червоне напівсолодке вино і розчинити в ньому цукор, а потім доводити до кипіння, але не кип'ятити. Гаряче вино зняти з плити, додати в нього спеції і лимон, нарізаний скибочками. Додати коньяк і дати настоятися близько 10-15 хв. Готовий гарячий глінтвейн розлити у чашки.

 

ГЛІНТВЕЙН З БІЛОГО ВИНА

Інгредієнти:

– біле сухе вино – 750 мл

– яблучний сік – 500 мл

– мед 2-3 ст. ложки

– лимон 1 шт

– апельсин 1 шт

– яблуко 1 шт

– тертий імбир 1 ч. ложка

– мускатний горіх ¼ ч. ложки

- 2 палички кориці і гвоздика на смак.

Приготування:

Змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння, прибрати з вогню. Отриманий відвар процідити. Настоювати 10 хвилин.

Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. У баняк з відваром з прянощів налити вино, сік і додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип'ятити. І можна подавати до столу. Смачного!

Джерело: tvoemisto.tv

 

30 грудня 2019р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів