Як словацький JOJ пізнавав різницю між жаб'ячими лапками по-перечинськи і по-ремітськи
Власник ресторану "Підкова" в Перечині Михайло Барник розповів, як словацьке телебачення знімало сюжет про делікатес Перечинщини.
У Фейсбук він написав:
"Вчора в "Підкові" була словенска телевізія, канал JOJ. Знімали сюжет про жаби, тобто про жаб'ячі стегенця як страву. Традиція, історія, рецепти. Готували на шпаргеті. По-перечинськи - в лізоні та по-ремітськи - томлені в сметані з вином. Сюжет буде розрахований на словацького та чеського туриста. Аж типирь, чуствую, повалять... Експертом-розповідальником був світило закарпатського туризму Федір Шандор. Словацька журналістка довго не наважувалась куштувати наші жабки, але погар-другий файного білого вина поміг".
Як усе було – на фото.
До теми
- Карпатська гастрономічна премія “Шовдарь” оголосила підсумки 2023 року
- Перечинці VS підприємство з Краматорська: пошук діалогу триває
- П’ять історій про Перечин в Музеї однієї вулиці (ФОТО)
- На Перечинщині старий рефрижератор перетворили на мобільну лазню для військових (ВІДЕО)
- В Ужгороді в колишньому ресторані за день безкоштовно годують близько 5000 людей
- Капуста, гриби, ковбаски: як закарпатець Мирослав Слов’ян готує суп до Різдва за рецептом бабусі
- У Перечині завершили ремонт мосту
- Десятку кращих ресторанів закарпатської кухні у 2021 році обрали експерти
- Як функціонує творчий простір для дітей у Перечині (ВІДЕО)
- На Закарпатті встановлять 7 артінсталяцій та розроблять меню із улюблених страв відомих художників
- В одній тергромаді Закарпаття заборонили роботу кафе та ресторанів
- Нарцисова краса міста Перечина
- У віці 105 років померла Ілляш Олена – найстаріша жителька Перечинщини
- У Перечинській школі-інтернаті встановили дві святкові фотозони
- Відомий український кулінар поділився секретом справжнього закарпатського баношу (ВІДЕО)
- Закарпатка показала відомому ведучому як готувати дзьобачку – регіональну страву
- Відсьогодні заклади громадського харчування на Закарпатті повертаються до повноцінної роботи
- Відповідальний карантинний сервіс: досвід ужгородця у Львові
- В Закарпатській ОДА прокоментували спалах коронавірусу в перечинському інтернаті
- #поряднийчелендж: Закарпатці розважаються на карантині віджиманнями, вином та кулінарією. Долучайтеся!
До цієї новини немає коментарів