Що відбувається з тілом, коли ви їсте суп: чи справді він такий корисний?
Звісно, оцінити всі супи разом дуже складно, адже всі вони мають різні рецепти та складаються з різних інгредієнтів. Та ось що точно відомо: домашні супи будуть більш корисними, адже у ресторанах до них додають чимало натрію та насичених жирів. Про користь і недоліки супів - далі у тексті.
Покращиться здоров'я кишківника
Якщо в супах, які ви готуєте, багато овочів, вони точно позитивно вплинуть на здоров'я вашого кишківника.
Суп, наповнений овочами, чудово підходить для вашого кишківника кількома способами. Це додає більше клітковини до раціону, що чудово сприяє травленню та насиченню, а багато овочів, які зазвичай містяться в супах, наприклад, цибуля, містять пребіотичну клітковину,
Овочі у супі корисні не тільки через наявність у них клітковини; вони також можуть допомогти урізноманітнити корисні бактерії у вашому кишківнику, які згодом будуть підтримувати його здоровим.
Ви отримаєте додатковий білок
Тарілка супу, звісно ж, буде настільки поживною, наскільки поживними є інгредієнти, які ви у нього покладете. Та чимало рецептів містять продукти, які точно будуть корисні для вашого організму. Якщо ви додаєте до страви м'ясо курки, тушковану яловичину чи свинину – це чудовий спосіб отримати додатковий білок.
Суп може бути значним джерелом білка, особливо якщо його готують на кістковому бульйоні замість солоної води, яку ви часто отримуєте в консервованому супі.
Ви не завжди будете ситими
Вам може здатися, що тарілка супу на обід – це достатньо, проте в деяких випадках це не так. Втім, якщо ви хочете обмежити свій прийом їжі одним тільки супом, ви маєте переконатися, що він достатньо поживний.
Це означає, що в ньому має бути досить багато овочів, м'яса, крупи тощо. Також в ваших супах має бути вдосталь білка та складних вуглеводів, а чимало таких страв не містять останньої поживної речовини.
Ви споживаєте багато натрію
Супи можуть бути не надто корисними для деяких людей, адже в них може бути чимало насичених жирів та натрію. В середньому доросла людина не має споживати більше, ніж 2300 міліграмів натрію на день, та в звичайній банці курячого супу з локшиною вже можна знайти 890 міліграмів цієї речовини на порцію.
Для того, щоб ліквідувати цю проблему, переконайтеся, що у ваших супах вдосталь води та інших поживних речовин. Особливо важливо це зробити, якщо ви чутливі до солі.
https://korisno.24tv.ua
До теми
- Патрульні Закарпаття звертають увагу водіїв на безпеку на дорозі в морозну погоду
- Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном
- Час «перевзути» авто, радить поліція
- Плоди шипшини: чому без них не обійтися у холодну пору року
- Чому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль
- Чим корисні сезонні овочі та на які з них звернути увагу - поради МОЗ
- Які задачі виконують водостічні системи
- Патрульна поліція Закарпаття: не залишайте дітей і тварин під час спеки в автомобілі!
- Патрульна поліція Закарпаття нагадує, що під час спеки не можна залишати в автомобілі дітей і тварин
- Патрульна поліція Закарпаття наголошує водіям на дотриманні правил дорожнього руху!
- Прості звички, які можуть врятувати життя - поради від закарпатських патрульних
- Як часто можна робити масаж: це потрібно знати всім
- Закарпатські патрульні нагадали про дії велосипедиста під час проїзду пішохідних переходів
- Коли та як садити зелень у відкритому ґрунті
- Донатити на захист України: рекомендації від кіберполіції, як не стати жертвою шахраїв
- Що за матеріал поліпропілен?
- Як прати фіранки, щоб їх не довелося прасувати: 6 простих правил
- Закарпатські патрульні нагадують про кілька простих звичок, які можуть врятувати життя
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
До цієї новини немає коментарів