Чому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль
Адже домашні продукти будуть набагато смачнішими та якіснішими за покупні.
Як правило, рецепти засолювання в домашніх умовах не відрізняються складністю. Для того, щоб приготувати ці традиційні страви, не потрібні рідкісні інгредієнти.
Одним із основних продуктів для приготування страв є сіль. Тільки досвідчені господині знають про те, що від її вибору багато в чому залежить якість та смак страв.
Чому ж для засолювання сала та приготування квашеної капусти не можна брати йодовану сіль?
Відповідь на це питання криється у самій назві продукту: йод істотно знижує якість страв. Якщо спробувати приготувати квашену капусту на йодованій солі, результат вас розчарує.
Річ у тім, що при приготуванні капусти з йодом починає відбуватися хімічна реакція окислення. Через це суттєво знижуються смакові якості овочів.
Більш того, капуста набуває неприємного відтінку кольору, що робить страву неапетитною.
Із салом схожа ситуація.
Сало матиме неприємний присмак, через що ласувати такою закускою точно ніхто не стане. Але це не єдина проблема.
Через специфічні особливості йоду сало стане вологим, що робить його менш приємним, пише u-news.com.ua
До теми
- Патрульні Закарпаття звертають увагу водіїв на безпеку на дорозі в морозну погоду
- Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном
- Час «перевзути» авто, радить поліція
- Патрульна поліція Закарпаття: не залишайте дітей і тварин під час спеки в автомобілі!
- Патрульна поліція Закарпаття нагадує, що під час спеки не можна залишати в автомобілі дітей і тварин
- Патрульна поліція Закарпаття наголошує водіям на дотриманні правил дорожнього руху!
- Прості звички, які можуть врятувати життя - поради від закарпатських патрульних
- Як часто можна робити масаж: це потрібно знати всім
- Закарпатські патрульні нагадали про дії велосипедиста під час проїзду пішохідних переходів
- Коли та як садити зелень у відкритому ґрунті
- Донатити на захист України: рекомендації від кіберполіції, як не стати жертвою шахраїв
- Як прати фіранки, щоб їх не довелося прасувати: 6 простих правил
- Закарпатські патрульні нагадують про кілька простих звичок, які можуть врятувати життя
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Патрульна поліція нагадує: за певних умов у випадку ДТП можна заповнити європротокол
- Чому хліб потрібно починати різати посередині: неочікуване пояснення — але це дійсно практично
- Як правильно заводити автомобіль в мороз: всі поради, які потрібно знати
- Патрульні попереджають водіїв про ускладнення погоди на Закарпатті
- Що робити, коли загубилася дитина: поради закарпатських патрульних
До цієї новини немає коментарів