Мешканці Синевиру, що на Міжгірщині, розповіли як приготувати паленята – регіональну страву (ВІДЕО)

Мешканці Синевиру, що на Міжгірщині, розповіли як приготувати паленята – регіональну страву (ВІДЕО)
Синевир – місце куди приїзжають мандрівники з усього світу, щоб насолодитися красою карпатських гір, та місцевою флорою і фауною. Але природа – це не єдине, що приваблює туристів у цій подорожі. Національні страви Синевиру – займають особливе місце в серцях людей, та змушують повертатися в цей край знову і знову.

 

Паленята – одна з національних страв Синевиру, яка має дуже цікаву історію створення. Їжа готується за особливим рецептом, який знають тільки місцеві жителі. Після того, як ви завершили приготування тіста, його потрібно розкачати та нарізати акуратними шматочкам у формі квадратів. Далі переходять до роботи з начинкою. Форма у паленят, також доволі особлива. Грибна юшка – найпопулярніша страва серед жителів гірських районів. Готують юшку за старовинним карпатським рецептом. Готову страву рекомендують куштувати зі сметаною. Жителі Синевиру, люб’язно поділилися рецептом, щоб кожен українець зміг відчути смак традиційних карпатських страв.

М-студіо

 

26 лютого 2023р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів