Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами

Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами
Щовесни Ужгород перетворюється на рожеваво-квітуче місто — понад дві тисячі сакур вкривають вулиці ніжними хмарами цвіту. Туристи приїжджають з усіх куточків України, щоб зафіксувати цю магію, пройтися Сакуровою алеєю та відчути справжню весну. Але тепер сакуру в Ужгороді можна не лише побачити — а й скуштувати!

 

Кафе-кондитерська Smagolino, що на Слов’янській набережній, запустила сакура-меню — серію страв, напоїв і десертів рожевого кольору, до яких додано справжній цвіт ужгородської сакури.

«До сезону ми почали готуватися з появою першого цвіту, — розповідає власник кафе Василь Смага. — Нам вдалося знайти ранні сакури на приватній ділянці, і ми акуратно зібрали трохи цвіту, щоб почати експериментувати. Ми маринували, ферментували, робили цукати, вакуумували — довго шукали ідеальну форму, щоб сакура не лише гарно виглядала, а й гармонійно доповнювала смак страв. І нам вдалося!»

У сакура-піцу додається маринований цвіт і ферментована сакура — за текстурою та ароматом вона нагадує орегано, але з квітковим післясмаком. У десертах — сакурове лате з Японії, а також ніжні поєднання вишні та малини, які підсилюють аромат весни.

У меню:

  • сакура-піца
  • сакура-лате
  • сакура-сауер
  • сакура-лимонад
  • сакура-чізкейк
  • сакура-панакота
  • сакура-меренговий рулет
  • сакура-макарунс

Все це не просто естетика — це справжній гастрономічний експеримент зі смаком весни в кожному шматочку.

Сакура-меню діє тільки 1–2 тижні — допоки триває цвітіння. Тож варто поквапитись, адже така рожева весна трапляється лише раз на рік.

Спробувати можна в Smagolino за адресою:

Ужгород, Слов’янська набережна, 13

 

13 квітня 2025р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів