Життя в Карпатах: як Валентин Писар з Рахівщини відновлює традиції вівчарства (ВІДЕО)

Життя в Карпатах: як Валентин Писар з Рахівщини відновлює традиції вівчарства (ВІДЕО)
Вівчарство завжди було добре розвинене у гуцулів. Адже недаремно продукцію, яку отримують вівчарі, називають зараз «білим золотом Карпат». Смачна бринза, будзь, овече молоко, сир – цими та іншими смаколиками обов’язково хоче поласувати кожен, хто подорожує горами, приїжджаючи в туристичну подорож на Закарпаття.

 

Проте були певні часи, коли професія вівчаря стала поступово занепадати – як і всі інші жителі України, гуцули прагнули більш зручного та легшого в плані цивілізації життя. Тих, хто добре знався на цій справі, ставало дедалі менше, а молодь не дуже хотіла займатися досить непростим та тяжким ремеслом. Можливо, вівчарство таки б зовсім зникло як вид стародавньої професії. Але все ж таки в Карпатах є представники нового покоління, які дійсно хочуть відродити справу своїх предків. Один з таких – Валентин Писар, молодий підприємець, який проживає на Закарпатті, в селі Білин:

Гуцульське життя

 

29 січня 2023р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів