Ужгородський скансен знову дивує та радує своїх гостей!

Починаючи з березня, кожної третьої суботи в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту працюють майстер-класи ковальського ремесла від «Вільної кузні». З травня до ковалів приєднуються презентації та дегустації закарпатських екологічно чистих продуктів від екомарки «Смак Українських Карпат». Впродовж літа відвідувачі музею мали змогу скуштувати сири, ковбаси, равлики, вина, крафтове пиво.
Минулої суботи, 22 вересня, в ужгородському скансені презентував свої екопродукти Дегустаційний зал леквару з с. Ботар Виноградівського району. Усі поціновувачі народної кухні мали змогу дегустувати повидла з полуниці, яблук, терену та горобини. Відвідувачам пропонували соки і настоянки на домашній горілці. Поряд з корчмою та дегустацією працювала кузня. Спеціально для дегустації леквару ковалі виготовили металеву ложку. До цього процесу мали змогу долучитись всі бажаючі. Колориту атмосфері народних традицій додала майстриня-кераміст Ольга Гал з Виноградова, яка для відвідувачів різних вікових категорій проводила майстер-класи з ліплення глиною.
Дегустації та майстер-класи від ковалів відбуватимуться у скансені й надалі, традиційно – третьої суботи кожного місяця. А наразі радо повідомляємо, що 30 вересня на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту відбудеться відразу дві події: «День народної кухні» та «День Другета». Готуючи заходи, їх організатори вирішили об’єднати зусилля.
Розпочнеться дійство о 14 годині. Буде презентовано гастрономічні принади словацької, угорської та румунської кухні саме по-закарпатськи. А ще відвідувачі музею зможуть скуштувати середньовічні лицарські страви. Атмосферу середньовіччя створять також учасники «Дня Другета», які покажуть тодішні танці і показові бої рицарів.
Цього ж дня на території музею працюватиме «Вільна кузня», де кожен охочий зможе постріляти з лука. Малеча матиме змогу взяти участь у боях із пом’якшеним спорядженням. Відбудеться також реконструкція історичних подій – бою між дворянами і повсталими селянами під стінами замку.
Щиро запрошуємо всіх бажаючих зануритись в традиції народної кухні та атмосфери середньовіччя.
Прес-служба Закарпатського музею народної архітектури та побуту.
До теми
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
- В Ужгородському замку відбудеться бал, збиратимуть гроші для важкохворого Олежика Ригана
- На виставці іконопису говорили про створення музею ікон Закарпаття
- Батько написав про полеглого сина: В Ужгороді презентували унікальне видання – книгу «Доброволець»
- Не сакурами єдиними: в Ужгороді розквітли тисячі різнобарвних тюльпанів
- Ужгородський батальйон ТрО терміново шукає операторів БПЛА та спеціалістів з РЕБ
- Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами
- Сьогодні - Вербна неділя
- «Світ писанки» в Ужгороді: передчуття Великодня та підтримка захисників
- В Ужгороді фіксують зростання випадків захворювання на кір – медики закликають вакцинуватися
- В Ужгороді влаштували перформанс із тисячею паперових журавлів
- В інклюзивній майстерні-кав'ярні «Янгол» продовжують серії різноманітних майстер-класів
- Унікальну операцію провели у Клінічній лікарні планового лікування в Ужгороді
- Ужгородців закликають долучитися до обговорень про перейменування однієї з вулиць на честь ректора Закарпатської академії мистецтв Івана Небесника
- У 2024 році в Ужгороді від туберкульозу померли 16 людей. Медики наголошують: ця хвороба виліковна, якщо вчасно її діагностувати
- Сакура в кадрі: благодійний фотоконкурс стартував в Ужгороді
- Соціальні майстерні БФ "Карітас–Ужгород" допомагають людям з ментальною інвалідністю
- Стартувала реєстрація на НМТ - на Закарпатті тест складатимуть близько 10 тисяч осіб
- «Атлас» — проєкт, що об’єднує українців задля захисту наших військових
- Жінок, які чекають чоловіків з війни, запрошують в Ужгороді на захід з емоційної та психологічної підтримки
До цієї новини немає коментарів