На Закарпатті "сирна справа" розвивається вкрай плідно!
Закарпатська область має вже 14 сироварень, найбільше – на Хустщині. Це пояснюється не тільки традиціями сироваріння, які вже склалися на Закарпаття, а й наявністю сировини, каже експерт з туризму професор Федір Шандор.
– Не Рахівщині, а саме в Хустському районі є найбільші стада овець, бо саме з овечого і козячого молока переважно виробляється закарпатський сир. Наші сировари молоко купажують, бо його бракує, як і в будь якій гірській місцевості. На Закарпатті корова дає до 5 літрів молока, а коза може і до 7 в день, – пояснив Федір Шандор, зауваживши, що сироваріння дуже активно розвивається в краї.
Наразі в нас є 14 сироварень. При чому вони створюються не тільки на Хустщині. На Мукачівщині також вже діє 3 сироварні.
Джерело: Mukachevo.net
До теми
- Є на Закарпатті приклади бізнесу, які популяризують регіон далеко за його межами
- У старому Бескидському тунелі демонтовано 14 стрілочних переводів
- Закарпатець на своїй фермі вирощує більше ста голів усілякої свійської живності
- Міні-ГЕС у Карпатах: чи є у малої гідроенергетики майбутнє?
- Візитна "сирна картка" відомого села на Закарпатті
- Завдяки новому тунелю в Карпатах транспортні вантажні потоки до Євросоюзу зростуть вдвічі
- Закарпатські леквари, сири, мінводи, перець презентували у столиці Угорщини
- Ягідний бізнес мешканців Закарпаття приносить непогані заробітки
- "Поглиблення співпраці – це те, що для Карпатських держав має бути пріоритетним!"
- Аукціонні торги з продажу необробленої деревини відбудуться на Закарпатті
- "Я хотів бути фермером з самого дитинства..."
- Закарпатським екоактивістам буде легше виявляти лісові проблеми!
- Закарпатський депутат нагодував чеських підприємців сиром власного виробництва
- Ні весна з травою, ні піст ціну на молоко і все, що з нього роблять, не знизять
До цієї новини немає коментарів