Як виростити томати-велетні? — Секрети закарпатки

Як виростити томати-велетні? — Секрети закарпатки
"Біг апельсини" в долоню не поміщаються! А тоненька глянцева шкірочка аж виблискує на сонці...

 

"Це справжні шедеври природи", - вихваляється Ганна Тар, мешканка Закарпаття.

"Висадила близько 30 сортів томатів української, угорської та голландської селекцій. А ще півгороду засадила салатними сортами, що мають великі плоди, - Волове серце, Смарагд, Рубін та Чорний принц. Та найсмачніший - Біг апельсин. Плоди цього сорту - м’ясисті, соковиті, не мають неприємної кислинки, - каже жінка. - Всередині - однорідний м’якуш, нема жорстких прожилок, що йдуть від плодоніжки. А які ароматні! Вага деяких - близько 800 грамів".

У чому ж секрет такого врожаю? Жінка розповідає маленьку хитрість. "Зайві бічні пагони я видаляю, щоб не тягнули соки з рослини. Адже плодів на них все одно нема, - розповідає пані Ганна. - До цвітіння двічі підживлюю кущі. Щедро поливаю. Щоб соковиті плоди не порепалися, їх треба загартовувати, а зривати ще зеленуватими. А щоби томати-гіганти не підгнивали, ретельно стежу за тим, щоб жоден не опинився на землі.

Еліна САВИЦЬКА, Експрес

 

28 липня 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів