Корисні солодощі. Що ви знаєте про це?
Адже це джерело вуглеводів і жиру. Якщо вживати дуже багато солодощів – уникнути проблем із зайвою вагою не вийде. Однак усіма улюблені зефір і мармелад – це маса корисних елементів. До того ж багато дієтологів радять вживати саме ці солодощі, бо вони менш калорійні, ніж тістечка та інші кондитерські вироби. Давайте спробуємо розібратися, що корисніше - зефір або мармелад?
Чим корисні зефір і мармелад?
До складу зефіру та мармеладу входить агар-агар або пектин. Елементи рослинного походження багаті поживними елементами і вітамінами. Пектин здатний нейтралізувати дію токсичних речовин, знижувати холестерин і ефективно бореться з виразками і вірусами. Агар-агар багатий кальцієм, залізом, вітамінами Е, К і В5. Корисні речовини позитивно впливають на внутрішні органи і системи організму.
Якщо вживати зефір і мармелад в помірній кількості можна провести профілактику серцево-судинних захворювань, зміцнити імунітет і поліпшити обмін речовин. Повністю відмовлятися від солодощів недоцільно, адже вони джерело вітамінів групи В і багатьох мінералів.
Як не заплутатися у всьому різноманітті мармеладу?
Зараз мармелад випускають декількох видів – фруктовий, желейний і фруктово-желейний. Желейний мармелад містить велику кількість желатину і в нього досить часто додають харчові добавки. Такий мармелад має досить яскравий колір і чимось нагадує шматок гуми.
До складу мармеладу входить м’якоть фруктів, що і наділяє його масою корисних властивостей. В нашій країні зазвичай мармелад виготовляють з яблук. У такому мармеладі мінімум харчових добавок і цукру. Проте в дешевому мармеладі може використовуватися желатин, який виготовляють з хрящів тварин.
Корисні властивості мармеладу обумовлені входять до його складу пектином, який надає позитивний вплив на органи травлення і кишечник. З його допомогою можна очистити організм від шкідливих речовин і токсинів. З допомогою мармеладу можна знизити рівень холестерину і навіть цукру.
Корисні властивості зефіру
Зефір виготовляють з фруктового пюре, білків і цукру. Використовуються натуральні загусники агар-агар і пектин, а в деяких випадках і желатин. В зефір багато заліза і фосфору, які необхідні для наших судин і серця. Знайти якісь вітаміни в зефір проблематично з-за обробки вони руйнуються.
Самим низькокалорійним є зефір з агар-агару. Такий зефір багатий йодом і дуже корисний для дітей. Желатиновий зефір не такий корисний і більш калорійний, але і вартість його нижче. В останні час в зефір стали додавати дуже багато харчових добавок. Білий зефір вважається найбільш натуральним і безпечним продуктом.
Зефір і мармелад містять дуже багато корисних речовин. Вибираючи між даними продуктами, варто віддати перевагу більш натурального. Не варто вибирати зефір і мармелад занадто яскравого кольору – харчові добавки не роблять ці продукти більш корисним, а навіть навпаки.
До теми
- Шість овочів, які здатні контролювати рівень цукру в крові
- Плоди шипшини: чому без них не обійтися у холодну пору року
- Чим корисні сезонні овочі та на які з них звернути увагу - поради МОЗ
- Які задачі виконують водостічні системи
- На Закарпатті допомогу щодо психічного здоров'я надають 32 заклади. Цьогоріч до них вже звернулися понад 5,5 тис. пацієнтів.
- В 11 закладах Закарпаття можна отримати медичну допомогу при пологах
- Як часто можна робити масаж: це потрібно знати всім
- Як отримати електронний лікарняний?
- Що за матеріал поліпропілен?
- Консультацію з ментального здоров’я можна отримати у сімейного лікаря
- Як припинити весь час думати про погане: шість дієвих практик
- Сьогодні в Україні оновлюються правила маркування пачок сигарет: що зміниться та чому це важливо для збереження здоров’я
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
- Що станеться з вашим тілом, якщо відмовитеся від кави на місяць?
- Антибіотики не завжди безпечні: фахівці пояснили, як правильно їх приймати
- Як розпізнати діабет і запобігти йому: у МОЗ дали поради українцям
- Зміцнюють імунітет і знищують віруси в організмі: 5 продуктів, які потрібно їсти раз на тиждень
- Що відбувається з тілом, коли ви їсте суп: чи справді він такий корисний?
- 5 причин додати у свій раціон шоколад: у чому його користь?
- З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?
До цієї новини немає коментарів