Напередодні Великого Посту – кращі рецепти млинців
Дитячі млинці
Для тіста: по 1,5 склянки кукурудзяного борошна, молока і цукру, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. соди, гашеної кількома краплями соку лимона, ванілін, 2 яйця, 1 ст. л. вершкового масла, пюре одного яблука.
Для соусу: 100 г ягід (будь-яких), 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. крохмалю.
Дитячі млинці повинні бути веселими (а не звичної круглої форми). Якщо немає спеціальної формочки, що не плавиться при нагріванні, то залийте тісто в пластикову пляшку, виконайте отвір в кришці близько 0,5 см і «малюйте» на сковороді сердечко або зірочку.
Розжарте і змастіть її попередньо вершковим маслом. Наливайте тісто, спочатку прорисуючи контур бажаної фігури, а потім заповнюючи середину. Прожарюйте млинці з обох сторін так, щоб вони встигли пропектися, але несильно підрум'янитися.
Їх найкраще подавати із солодким соусом. Для його приготування подрібніть ягоди в блендері. Отримане пюре відправте в каструлю, підсолодіть і доведіть до кипіння. Коли сироп охолоне, додайте до нього крохмаль і ретельно все перемішайте.
Фітнес млинці
Для тіста: по 4 ст. л. вівсяної муки і кукурудзяного крохмалю, півлітра нежирного молока, 1 ст. л. рослинного масла, 2 яйця, цукор і сіль - за смаком і бажанням.
Змішайте до однорідної маси крохмаль, борошно, молоко, яйця, сіль і цукор, а в кінці додайте масло.
Щоб млинці були максимально низькокалорійними, використовуйте для випікання спеціальну млинцеву сковороду з антипригарним покриттям - її не потрібно змащувати маслом. Наливайте тісто невеликими порціями, коли сковорода добре розжариться, прожарюйте з кожного боку до золотистого кольору. Перевертайте млинці обережно, оскільки вони виходять особливо ніжними і можуть легко порватися.
Подавати зі знежиреним сиром і/або медом.
Десертні
Для тіста: 0,5 л молока, 2 яйця, 1 склянка борошна, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, гашеної лимонним соком, 1 банан, 100 г чорного шоколаду, 2 ст. л. рослинного масла, сіль на кінчику ножа.
Розтопіть шоколад на водяній бані, додавши до нього чарку теплого молока. Банан подрібніть у блендері.
Окремо збийте яйця і цукор, додайте молоко, борошно і соду і перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте топлений шоколад і банан.
Налийте тісто на змащену олією розпечену сковороду і прожарюйте до золотистого кольору.
Млинці виходять солодкими, тому не вимагають соусів і начинок. Але при бажанні можна використовувати вишневий або полуничний сироп.
Без муки
Для тіста: 400 г гарбуза, 2 яйця, 3 ст. л. крохмалю, 1 склянка молока, 0,5 ч. л. кориці, ванілін (на кінчику ножа), чверть склянки цукру і дрібку солі.
Налийте в миску молоко, додайте яйця, крохмаль, цукор, корицю, ванілін, сіль і ретельно перемішайте все до однорідної маси. Нарізаний скибочками гарбуз подрібніть у блендері до стану пасти і також відправте в тісто.
Наливайте тісто на добре розігріту сковороду невеликими порціями так, щоб товщина млинця була не більше 3 мм. Пропікаються млинці до золотистої скоринки.
Гаряче блюдо прекрасно поєднується з медом або згущеним молоком, а холодне - зі збитими вершками або сметаною.
Закусочні
Для тіста: по 1 склянці молока і води, 3 ст. борошна, 200 мл вершків, 1 пачка сухих дріжджів (7 гр), 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру.
Для начинки: 100 г плавленого сиру, 2 яйця (варених), 100 г сметани, філе солоного оселедця і зелена цибуля.
Підігрійте молоко і воду, всипте в них дріжджі і борошно, ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок, і відправте в тепле місце підніматися.
Від білків відокремте жовтки, змішайте їх з вершковим маслом і додайте в опару. Також туди всипте решту борошна, цукор і сіль, знову все перемішайте і поставте в тепле місце ще на годину. Потім збийте білки з вершками, відправте їх до тіста і дайте настоятися ще 15 хвилин.
Вливайте тісто невеликими порціями (щоб млинці вийшли тонкими) в розігріту сковороду і обсмажуйте з кожного боку до золотистого кольору.
Із сирною начинкою. Для її приготування натріть сир на дрібній тертці і змішайте з подрібненими вареними яйцями, сметаною і рубаною цибулею. На кожен млинець покладіть по столовій ложці цього міксу, скибочці оселедця і скрутіть рулетом або конвертиком.
До теми
- Зберігаємо традиції: сухі печива до Нового року та Різдва
- Як цікаво прикрасити десерт — 10 найпопулярніших способів
- Ідеї вихідного дня: як зробити каву ще смачнішою?
- Кілька напоїв, якими можна підбадьоритися вранці восени
- 5 оригінальних рецептів з вівсянкою
- 7 міфів про свіжовичавлені соки, у які всі досі вірять
- Беріть на замітку: як доглядати за шкірою рук, якщо доводиться часто їх мити?
- Цікаво знати: які продукти можна використовувати замість розпушувача тіста під час випікання?
- Карантин - час для кулінарних експериментів: приготуйте картоплю по-англійськи
- Кулінарні лайфхаки для кмітливих господинь
- Зберігайте: найсмачніші рецепти глінтвейну
- Жіноча шпаргалка: як відновити вії після нарощення
- Шпаргалка для господинь: кулінарні хитрощі, які полегшать вам життя
- Цікаво знати: чому не варто робити маски для обличчя з фруктів та овочів
- Жінкам на замітку: ефективні рецепти пілінгу для обличчя
- Секрети краси від японок, зберігайте!
- Молодим матусям на замітку: косметичні засоби, які мають бути у вас
- Поради для жінок із жирним типом шкіри обличчя
- Беріть на замітку: як зробити так, щоб сумка служила довше
- Беріть на замітку: помилки під час догляду за жирною шкірою обличчя
До цієї новини немає коментарів