Цьогоріч на Закарпатті побудують три м’ясопереробні цехи і по одному - з переробки грибів та виробництва молочної продукції

Хлібопекарські підприємства Закарпатської області приймають участь в державній програмі забезпечення борошном з інтервенційного фонду, на сьогодні укладено вісім угод на отримання 66 тонн борошна щомісяця.  Також укладено форвардний контракт ТОВ «Анткер» на постачання зерна пшениці в обсязі 311 тонн.

 

Як поінформували у Департаменті агропромислового розвитку Закарпатської ОДА, за І квартал 2014 року індекс промислової продукції у виробництві харчових продуктів та напоїв у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 85,3%.

За вказаний період відбулося збільшення обсягів виробництва харчових продуктів за такими позиціями: соки фруктові та овочеві (110,4%), суміші соків фруктових та овочевих (110,2%), овочі консервовані натуральні (145,1%), борошно (107,2%), тістечка (103,1%), корми готові для тварин (100,2%), води натуральні мінеральні газовані (105,1%).

Спостерігалося зменшення обсягів виробництва: м’яса свиней (86,3%), виробів ковбасних (99,2%), хліба та хлібобулочних виробів (96,7%), дитячого харчування (71,4%), виробів макаронних (79,8%), вина виноградного (85,9%).

Враховуючи ситуацію, що склалася у виробництві харчових продуктів департаментом агропромислового розвитку проведено роботу щодо додаткового залучення підприємств до основного кола щомісячної статистичної звітності, проведено робочі поїздки в райони та господарства, зустрічі з керівниками підприємств. Основну увагу було зосереджено на необхідності  розбудови виробничої та заготівельної інфраструктури, створення нових потужностей з переробки рослинницької та тваринницької сировини.

У 2014 році заплановано будівництво цеху з переробки грибів, цеху з виробництва молочної продукції, три м’ясопереробні цехи, запевнили у Департаменті агропромислового розвитку Закарпатської ОДА. 

Ужгород.net

 

06 травня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів