Чи впливає на організм червоне вино. Дослідження вчених стосовно напою

Чи впливає на організм червоне вино. Дослідження вчених стосовно напою
червоне – вино корисний напій за рахунок вмісту етанолу. Позитивний вплив вина на стан здоров’я людського організму

 

Червоне вино. Чи виправдана його користь

Про користь червоного вина вперше почали говорити французькі вчені. Вчені помітили, що жителі країни, попри вживання великої кількості жирної їжі та високий рівень холестерину, майже не страждають від серцевих захворювань. Виявилось, все тому, що вони регулярно вживали червоне вино. 

В чому користь напою

Червоне вино містить хімічні сполуки, які діють як антиоксиданти. Деякі з них покращують кров'яний тиск і еластичність судин головного мозку. Для інших характерна низька біодоступність: швидко перетворюються на зв'язані форми в організмі і не можуть напряму знищувати вільні радикали, які шкодять клітинам. 

Рослинні антиоксиданти приносять користь. Вчені стверджують, навіть людина, що веде не досить активний спосіб життя (наприклад, наші земляки полюбляють грати зі смартфона в VIP сasino ЮА) завдяки напою може бути більш здорова. Так, запивати вином жирну їжу корисно, адже він в рази знижується окислення ліпідів, що позитивно впливає на роботу шлунку. Речовини здатні активувати внутрішньоклітинні сигнали: які:

  • Пригнічують запалення, 

  • захищають від реактивних форм кисню;

  • запобігають пошкодження ДНК.

Речовини не знищують шкідливі вільні радикали безпосередньо, а допомагають організму боротися з ними.

Користь та шкода

Користь червоного вина частково пояснити вмістом в ньому спирту. У помірних дозах етанол збільшує рівень хорошого холестерину і перетворює кров в більш рідку (запобігає утворенню тромбів). Стосовно цього були проведено дослідження. В ньому прийняло участь близько 14 тис. літніх людей. Помірне споживання алкоголю впродовж декількох десятків років знижує ризик смерті на 15% (вид напою не має значення).

Інше дослідження передбачало участь 38 тис. чоловіків. Згідно з його результатами, помірне вживання алкоголю значно зменшую ризик розвитку інфаркт міокарда. Піддослідні пили 10 - 30 г спирту кожного дня.

Існують і дані, що засвідчують переваги саме червоного вина. 24,5 тис. піддослідних віком 20 - 98 років, допомогли зрозуміти, що помірне споживання вина знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань і раку (порівняння з людьми, котрі зовсім відмовляються від вживання спиртовмісних продуктів). 

Чи може червоне вино нашкодити

У великих дозах червоне вино не менш небезпечне, ніж інший алкоголь. Жодні антиоксиданти не допоможуть, якщо людина споживає понад дві порції вина в день. Надмірне вживання алкоголю призводить до розвитку: 

  • Гіпертонії;

  • захворювань серцево-судинної системи; 

  • печінки; 

  • травного тракту. 

В разі надмірного вживання вина збільшується ризик онкологічних захворювань, послаблюється імунна система, виникають проблеми з пам'яттю та увагою, підвищується ризик появи депресії. 

 

 

 

 

 

На правах реклами

 

01 березня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів