Чорний чай - користь і шкода від популярного напою
Найбільший вплив на склад корисних мікроелементів має розташування чайних дерев та клімат. До речі, якісний гірський та дикорослий чай Пуер купити в Україні сьогодні можна у відомому чайному інтернет магазині Club Puer, який і спеціалізується на ньому. Чорний Пуерчик містить флавоноїди, які корисні для здоров'я серця. Їх регулярне надходження до організму сприяє зниженню факторів гіпертонії (нормалізує артеріальний тиск), рівня шкідливого холестерину та хвороб серця. Поліфеноли чорного чаю сприяють росту корисних бактерій і запобігають розвитку поганих бактерій в кишечнику. Крім того, він має бактерицидні властивості, завдяки яким ефективно підтримує імунну систему. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, чай позитивно впливає на здоров'я людини.
Чорний чай є безпечним для здоров'я напоєм, який не має протипоказань чи побічних ефектів. Однак, він містить трохи кофеїну, тому його рекомендують пити після їжі. Він буде корисний людям з низьким тиском, як альтернатива ранковій каві. Але контролюйте міцність напою, якщо у вас бувають проблеми зі сном, надто міцний чай, випитий вечері, може ускладнити засинання.
До речі, Шу Пуер дуже відрізняється від Цейлонського чаю чи Англійського сніданку своєю технологією класичного заварювання. Звісно його можна заварити як звичайний чай, але щоб отримати максимум користі та насолоди від органолептичних якостей, то заварюйте методикою проливів (проток). Для тих, хто вперше про таке чує, пояснюємо: в заварник для чаю ми насипаємо порцію заварки 5-7г, заливаємо порцією 200 мл гарячої води (не окропом), відразу зливаємо і не використовуємо цю рідину, тому що вона промиває та пробуджує чайне листя, далі заливаємо наступну порцію води і очікуємо 20-30 сек, зливаємо та смакуємо напій, цю саму заварку заливаємо ще однією порцією води і заварюємо вже на 10-20 секунд довше. Одна порція якісної заварки може витримувати близько 10 заварювань. Щоразу напій буде дивувати вас новими смаковими відтінками та ароматом. Важливо не залишати вже настоювану заварку до наступного чаювання, оскільки замочене листя вже буде по іншому окислюватись повітрям.
Було виявлено, що люди, які споживають 2-3 рази на день чорний чай щодня, мають на 21% менший ризик інсульту порівняно з людьми, які п'ють менше однієї чашки чаю на добу. Чайні молекули нормалізують рівень цукру в крові, якщо споживати його без підсолоджувачів. Також цей напій може покращити концентрацію та допомогти зосередитися.
До теми
- Поради від Flowers.ua: обираємо квіти, що найдовше стоять у вазі
- Небезпечна рибалка. ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, як важливо бути уважними поблизу ліній електропередач
- У Закарпатті на пунктах пропуску зі Словаччиною, Угорщиною та Чехією черг немає
- "Ковідною тисячею" українці віком від 60 років зможуть розрахуватися за ліки, починаючи з 24 січня
- Цифровое пианино – погружение в мир качественной музыки
- Смачно та корисно - де вигідно купувати європейські продукти в Україні
- Колекція листівок із минулого століття є у жительки Хустщини на Закарпатті
- Спорожніле місто: як в Ужгороді дотримуються вимог локдауну РЕПОРТАЖ
- Чайна плантація на Закарпатті: чи є майбутнє у ще однієї туристичної родзинки?
- Чому на поличках «АТБ» завжди виключно свіжі та безпечні продукти
- Вибори не за горами: ужгородці змінюють місце голосування
- Чому варто обрати навчання на фізичному факультеті УжНУ? (ВІДЕО)
- Фасад магазину на площі Петефі зобов’язали перефарбувати: розробляється техпаспорт
- Озеленення Ужгорода триває: в місті висадили 11 платанів
- Поблизу Ужгорода з'явилась алея дуба червоного
- Чай: Про Київ та Ужгород, телебачення і події, та про Палату № 6
- Напередодні Дня святого Миколая вихованці медико-соціального реабілітаційного центру "Дорога життя" отримали подарунки
- Скільки ужгородці витрачають на новорічно-різдвяні подарунки? (ВІДЕО)
- Скільки коштує жива новорічна ялинка на Закарпатті (ІНФОГРАФІКА)
- Як закарпатські чайні плантації готуються пережити зиму (ФОТО)
До цієї новини немає коментарів