Майже 180 кілограмів за 2023 рік. Закарпатець Олександр Катона вже 50 років вирощує солодкий перець для паприки

Майже 180 кілограмів за 2023 рік. Закарпатець Олександр Катона вже 50 років вирощує солодкий перець для паприки
За словами чоловіка, перець вирощує впродовж 50-ти років. Це його сімейна справа. Щороку із зібраного урожаю чоловік виготовляє приправи — солодку та гірку паприку.

 

"Після того, як зібрали перець, потрібно його скласти у цей мішок. У кожен вміщається приблизно п'ять кілограмів. Тепер потрібно сушити у цьому мішку десь 10-12 днів", — каже Олександр.
Після сушарки перець перемелюють. З п'ятикілограмового мішка сушеного перцю виходить 1 кг приправи. Вирощуванням перцю та виготовленням паприки він займається разом з сім'єю. "Ми втрьох займаємося цією справою: я, дружина та дочка. Батьки мої теж займаються", — розповів чоловік.
Фото та інформація: Суспільне Ужгород

 

08 жовтня 2023р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів