"Щоб воїни відчували смак домашньої їжі". Як в Успенському храмі в Ужгородському районі готують бограч для військових

"Щоб воїни відчували смак домашньої їжі". Як в Успенському храмі в Ужгородському районі готують бограч для військових
Понад 4 тисячі пакетів закарпатського бограчу відправили на фронт парафіяни греко-католицького Успенського храму у селі Дубриничі Ужгородського району. Про це повідомив священик Олег Григорик. За його словами, готують страву щодня у будні дні, долучаються від шести до дванадцяти людей.

 

Готують бограч щодня, каже парафіянин Михайло Добоні. За словами чоловіка, для одного казану бограчу використовують близько 20 кг картоплі. "Щодня ми ходимо на ранкову молитися, а після молитви з 9-ти годин займаємося цією роботою. Готуємо продукти: ріжемо картоплю, цибулю, м'ясо, сало. Біля 20 кг картоплі, цибулі 4 кг, м'яса — 10 кг, сала — 2 кг вкористовується для приготування", — розповів чоловік.

Суспільне Ужгород

 

02 лютого 2023р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів