В Ужгороді презентували «Долину теплиць» - новий гастрономічний еко-бренд Закарпаття
За словами президента Закарпатської туристичної організації Федора Шандора, всім відома долина поліетилену на Іршавщині, але ніколи ніхто не пише, що всередині, що там росте. Так само мало хто питає, куди вся ця маса вирощеної продукції зникає. Завдяки пандемії ми дізналися, що всередині теплиць, що вся та продукція тепер в переважній більшості лишилася на території краю, не виїхала на Київську Бесарабку чи Одеський привоз. А те, що лишилося, треба кудись подіти. Тому ідея, яка стоїть за Михайлом Штефаньо – створити і презентувати «Долину теплиць» – починає розвиватися. За нею стоїть насправді багато людей, всі вони працюють над брендом «Долина теплиць».
Засновник нового гастрономічного продукту «Долина теплиць» Михайло Штефаньо розповів: «Туристи приїжджають на Іршавщину і хочуть не тільки бачити щось, а й пробувати, куштувати, взяти сувеніри. На території району туризм до пандемії тільки почав розвиватися, тому треба його підтримувати. Ви всі бачили, проїжджаючи Кам’яницю, теплиці. Якщо дивитися згори – то вони всі наче на долоні, в долині. Це й лягло в ідею назви, її й вирішили використати в цьому стартапі – «Долина теплиць».
За словами Штефаньо, умова була одна для роботи в рамках бренду – місцева продукція. Наразі стартап на стадії документального оформлення.
«Сухофрукти і консерви будуть представлені в рамках нового гастрономічного еко-бренду. Будуть представлені фрукти, овочі засушені, шипшини, якої багато росте на берегах Боржави. Багато консервів. Будемо використовувати місцеві назви для назв продукції: приміром, відома всім аджика матиме назву «дріблянка» (подрібнені овочі), як власне називають цю продукцію на Іршавщині», - уточнює М. Штефаньо.
Також, за словами Штефаня, цією продукцією засновники бренду пропагувати здоровий спосіб життя.
Смаколики, якими вже цікавляться – в’ялені помідори та в’ялені сливи бистриці з Імстичева.
Популярними будуть екологічні чіпси – засушені чипси з яблук. Наразі їх випробовують, дегустують, змінюють. Сушена шипшина, зібрана вздовж берегів оржави. Дуже багато природних багатств на Іравщині, які не використовуюь.
Шандор додав: «Також у рамках проєкту будуть представлені: сушені персики, морква, хрін. Принцип один: все буде тільки з Боржавської долини».
Наразі придбати продукцію можна тільки в Селиському рокаші, в Іршаві, у Вільхівці, в Ужгороді, територія Зарічанської ТГ, є сторінка «Долина теплиць» в соцмережах, де можна придбати продукцію також.
Продукція пройшла всі санітарні норми – це найголовніше.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- На Закарпатті оголосили сніголавинну небезпеку
- Із 30 ведмедів, які мешкають у Реабілітаційному центрі Нацпарку "Синевир", у зимову сплячку залягли лише четверо
- 22,5 млн грн туристичного збору сплатили на Закарпатті за 11 місяців цього року
- Українська асоціація "Єдність" з Будапешта допомогла Андрієві Любці придбати 319-ту автівку для ЗСУ
- На Закарпатті розробили аудіогід туристичними локаціями Берегівщини
- Набір унікальних листівок про Ужгородський замок можна придбати у музеї ім.Тиводара Легоцького
- Найкращі виноградники Закарпаття у 2024 році. Рейтинг Закарпатської туристичної організації
- Більш ніж 18 млн грн туристичного збору до бюджетів Закарпаття сплатили за 10 місяців 2024 року
- На Закарпатті встановлюють вказівники на високогір’ї Карпат: у ДСНС пояснили, для чого
- Відсьогодні Мукачівський історичний музей у замку "Паланок" змінює графік роботи
- Ужгородців та гостей міста запрошують завтра, 27 жовтня, на вільну екскурсію
- НПП "Синевир" показав золоту осінь у Карпатах
- Майже 22 тисячі туристів з початку року отримали консультації закарпатських рятувальників. Понад 200 людей врятували
- Найбільше туристичного збору з початку року сплатили до бюджетів Поляни та Ужгорода
- Топ-7 туристичних місць на Закарпатті, які варто відвідати восени
- Із нагоди Дня туризму музеї Закарпаття запрошують завтра, 27 вересня, усіх охочих на «Вільні години»
- У горах на Закарпатті з початку року врятували 211 туристів
- Навчаються сталому туризму та ходять у гори: на Рахівщині тривають активності «Щасливих дітей»
- На Закарпатті зросли податкові надходження від туристичної галузі
- Унікальне дике озеро у Нацпарку "Синевир" на висоті 1000 метрів над рівнем моря
До цієї новини немає коментарів