Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)
Mukachevo.net зібрав рецепти глінтвейну від досвідчених закарпатських виноробів. Втім, як зазначили усі вони, справжні поціновувачі вино п’ють в оригінальному вигляді і без жодних домішок. Але якщо вже дуже хочеться приготувати щось незвичне – то деякі секрети і таємні складові у професіоналів таки існують. Про них читайте далі.
Василь Анталовський (Бобовище)
Пан Василь неодноразовий переможець та призер попередніх фестивалів «Червене вино».
Винороб віддає перевагу класичному глінтвейну: червоне сухе вино, яблука, кориця, цукор, трішки води, щоб не було дуже міцне. Можна додати декілька дольок мандарину чи апельсину.
Підігріти до 60 градусів і зразу вимкнути. Усі складові додаються на око, головне – щоб вийшло ароматно.
Дуже смачний глінтвейн вийде з вина «Чорний принц», каже Василь Анталовський. Воно додасть гарячому напою нотки чорносливу та смородини і від цього смак буде різноманітним.
Руслан Орос (с. Дерцен)
Виготовляє близько 20 сортів вин. Багато разів був призером фестивалю "Червене вино".
Свій фірмовий червоний глінтвейн винороб робить із сортів Цвайгельт, Кейкфранкош, Мерло, Аліберне, Каберне совіньйон. Саме через те, що у його складі є стільки незвичайних сортів винограду, напій отримав назву «Глінтвейн Ексклюзив». Додаються такі спеції: кориця, бадьян, гвоздика, а ще апельсин, червоне яблуко та кілька капель рому. Підігріти до 60-70 градусів і настоювати ще годину.
Також спробуйте приготувати білий глінтвейн від Руслана Ороса: візьміть сорти Біанка, Мускат і Шасла, додайте паличку кориці, яблуко голден, бадьян, лимон, гвоздику та мед. Нагрійте і настоюйте як і червоний.
Ян Кобака (с. Лавки, Мукачівський район)
Минулого року отримав 2 нагороди у номінації "Найкраще напівсухе, напівсолодке, десертне та інші вина" на фестивалі "Червене вино".
Винороб рекомендує готувати глінтвейн без апельсина, лимона і яблук, бо фрукти дають осад. А зі спецій додати гвоздику, бадьян, корицю. Цукор на смак. Для основи краще брати неізабельні сорти вина, щоб не віддавали запах бочки, наприклад, Немешкодорко, Молдова, Сапераві.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Укрзалізниця змінює періодичність руху поїздів далекого сполучення до Солотвина
- Стартувала друга хвиля програми з навчання та працевлаштування ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин «Разом»
- Як отримати лікарняний дистанційно?
- Ветерани можуть не оформлювати автоцивілку на своє авто: умови пільги
- Перехід на зимовий час: як адаптуватися і уникнути стресу та втоми
- Як нараховується субсидія на комуналку у опалювальний сезон?
- Жовтень – місяць обізнаності про рак молочних залоз
- "Як допомогти дитині пережити втрату близької людини" - в Ужгороді завтра відбудеться відкрита лекція
- Безпечно повідомити про булінг у школі стало набагато простіше
- Яка відповідальність загрожує за підпал трави?
- Жденієво - ідеальне місце для віддаленої роботи (workation)
- Як працює електронний рецепт на лікарські засоби під час воєнного стану?
- Що таке послуга патронату над дитиною, скільки заробляють патронатні вихователі і як створити патронатну родину?
- Сільськогосподарські вакансії в Хусті: від виноградарства до сироваріння
- Міністерство соціальної політики і Державна служба у справах дітей пояснюють, як оформити опіку над дитиною
- Наскрізна аналітика і її візуалізація для SaaS компаній
- Понад 41,6 тис. українців отримують ліки проти серцево-судинних захворювань за програмою «Доступні ліки» на Закарпатті
- Психіатрична допомога за Програмою медгарантій на Закарпатті: які послуги пацієнт може отримати безоплатно в стаціонарі та вдома?
- У трьох закладах Закарпаття можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті
- Техобслуговування газових мереж багатоквартирних будинків: що треба знати закарпатцям
До цієї новини немає коментарів