Господиням - на замітку: дуже смачна гостра аджика з баклажанів на зиму
Аджика з баклажанів, приготована на зиму за цим рецептом, — дуже смачна, пекуча, густа, досить гостра. Можна, звичайно, зменшити кількість гіркого перцю, але, чесно чим гостріше — тим смачніше. Таку аджику в холодну пору року можна подати до смаженого або запеченого м'яса, її можна додавати в різні овочеві страви, використовувати для маринадів, соусів, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- баклажани — 500 г;
- помідори свіжі — 500 г;
- перець болгарський солодкий — 250 г;
- часник — 5-6 зубчиків;
- перець гіркий — 25 г;
- сіль — 1,5 ч. л. (або на свій смак);
- цукор — 2 ст. л.;
- олія рослинна рафінована — 60 г;
- оцет 9% — 1 ст. л.
Приготування:
Баклажани очистити від шкірки. Нарізати очищені баклажани великими кубиками. Помідори нарізати та помістити в чашу блендера, подрібнити до стану пюре, перелити в каструлю.
У цю ж чашу блендера помістити нарізаний болгарський перець, очищений від насіння, і нарізаний гіркий перець (насіння можна видалити), подрібнити до стану пюре. У каструлю з томатним пюре додати подрібнену суміш перців, перемішати, поставити на вогонь. Довести на середньому вогні до кипіння. Баклажани перекрутити на м'ясорубці з дрібною решіткою (або подрібнити в блендері, або в комбайні). Додати баклажани в каструлю в закипілу суміш помідорів і перців, перемішати. Влити рослинну олію, додати сіль і цукор, перемішати.
Довести до кипіння, а потім варити аджику на самому слабкому вогні, періодично помішуючи, 30 хвилин. Додати часник, пропущений через прес, варити далі ще 20 хвилин. Потім влити 1 столову ложку оцту, довести до кипіння і проварити аджику з баклажанів ще буквально 3-4 хвилини на слабкому вогні.
Розкласти гарячу аджику по простерилізованих баночках. Відразу ж закатати баночки прокип'яченими кришками й перевернути, поставивши на кришку банки. Укутувати банки з аджикою необов'язково, а після охолодження прибрати в темне прохолодне місце. Гостра аджика, приготована з баклажанів на зиму, виходить густою, дуже пекучою і смачною. Така заготовка сподобається багатьом! Смачного!
До теми
- МОЗ України: Пацієнти з паліативним статусом можуть отримувати знеболювальне безоплатно або з невеликою доплатою
- Кухня під замовлення: три кроки до вибору ідеальних меблів
- Як працює електронний рецепт на лікарські засоби під час воєнного стану?
- Як підібрати кухонний гарнітур?
- 10 трав та спецій, які варто мати на кухні
- Витяжка Bosch: інновації та стиль для вашої кухні
- Популярність та користь рамена: аналіз та поради
- Як позбутися харчової молі на кухні: 4 способи
- Мийки на кухню з двома чашами: функціональність та практичність в одній сантехніці
- Витяжки промислові, теплове, холодильне та інше обладнання в харчоблок шкільної їдальні
- Переваги використання електроплити на кухні
- Ваги для домашньої та професійної кухні від “Укрваги”
- Блендер - чому це потрібна на кухні річ
- З квітня рецептурні ліки видаватимуться і за електронним рецептом
- Посудомоечные машины
- ТОП-3 електропечі з оптимальним співвідношенням «ціна – якість»
- Як вибрати обідній стіл для маленької кухні?
- Стулья кухонные
- З 1 серпня українці отримуватимуть е-рецепти на антибіотики
- Зберігаємо традиції: сухі печива до Нового року та Різдва
До цієї новини немає коментарів