Шпаргалка для господинь: що можна приготувати на Новий рік?

Шпаргалка для господинь: що можна приготувати на Новий рік?
Потішити близьких і друзів, запрошених на свято, мріє багато господинь, адже новорічна ніч — особливий час, коли дива трапляються, а бажання збуваються. Пропонуємо приготувати кілька страв, які точно не залишать байдужими гостей.

 

Салат на новорічний стіл

Традиційні салати будуть практично в кожному будинку, проте одноманітність може втомити, тому варто звернути увагу на нові оригінальні рецепти.

Склад:

  • куряча грудка;

  • чорнослив;

  • сир;

  • червона салатна цибуля;

  • варені яйця;

  • волоські горіхи;

  • свіжі огірки;

  • майонез;

  • сіль;

  • свіжий кріп;

  • журавлина.

Кількість інгредієнтів господині зможуть визначити самостійно, залежно від кількості запрошених гостей.

Приготування:

Спочатку треба зварити куряче м'ясо до готовності, а для того, щоб воно не стало сухим, варити потрібно недовго. Великі шматки філе найкраще покласти в киплячу підсолену воду з улюбленими спеціями, дочекатися, поки вода знову закипить, вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і почекати 20 хвилин.

Курячі або перепелині яйця відварити круто, остудити в холодній воді, почистити.

Цибулю і м'ясо нарізати невеликими кубиками, огірки і чорнослив — смужками середньої довжини. Сир твердих сортів натерти на дрібній тертці.

Шари салату:

  • м'ясо;

  • цибуля;

  • чорнослив;

  • огірки;

  • яйця;

  • сир;

  • подрібнені горіхи.

Зверху салат прикрасити зеленню кропу і ягодами журавлини. Майонез або інший соус додати за смаком. Після приготування салат прибрати в холодильник на півгодини, щоб він настоявся і просочився соусом.

Гаряча страва на Новий рік 2020

Красива і смачна основна страва потішить оригінальною подачею і прикрасить будь-яке новорічне свято.

Склад:

  • свинина — 400 грамів;

  • куряче філе — половина грудки;

  • морква — 1;

  • цибуля ріпчаста — 1;

  • сир твердих сортів — близько 7 грамів;

  • печериці — 7 середніх грибів;

  • часник — 2-3 зубки;

  • лимонний сік;

  • пір'я зеленої цибулі;

  • кріп;

  • соєвий соус;

  • гірчиця;

  • рослинна олія;

  • улюблені спеції для м'яса (можна використовувати орегано, базилік, суміш перців);

  • сіль;

  • майонез.

Приготування:

Промите і обсушене м'ясо свинини нарізати на кілька стейків, відбити молотком з обох сторін, натерти сумішшю спецій і солі. Куряче м'ясо нарізати на невеликі смужки, скласти в миску, посолити, додати спеції.

Обидва види м'яса маринують так: в окремій ємності змішати кілька столових ложок соєвого соусу, по чайній ложці гірчиці і лимонного соку, 2 столові ложки рослинної олії, перемішати. М'ясо на півгодини залишити в маринаді. Цибулю нарізати кубиками, моркву потерти на середній тертці, дрібно порубати часників. Від грибів відокремити ніжки, дрібно порізати, з'єднати з овочами на розігрітій сковороді і підсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Капелюшки грибів відварити в підсоленій киплячій воді приблизно 3 хвилини, охолодити і дати стекти зайвій воді. Сир натерти на дрібній тертці, додати до нього подрібнену зелень і трохи часнику, нафарширувати сумішшю капелюшки печериць.

Овальну жаростійку миску застелити фольгою так, щоб її краї вільно звисали, помістити в неї свинячі стейки. Краї м'яса також повинні звисати з країв миски. Всередину покласти кілька ложок пасерованих овочів, потім грибні капелюшки, після цього — куряче м'ясо. Завершальним шаром будуть пасеровані овочі. Все це накривається свинячим м'ясом.

М'ясо накривається фольгою, а потім відправляється в розігріту до 180 С духовку на 40 хвилин. Після цього фольгу знімають і відправляють м'ясо підрум'яниться в вимкнену духовку на 15 хвилин. Після того, як м'ясо трохи охолоне, прикрасити на свій розсуд.

Десерт на Новий рік Щура

На новорічному столі не обійтися без десерту, і у 2020 році можна побалувати близьких печивом, що тане в роті.

Склад:

  • вершкове масло — 35-40 грам;

  • молоко — 40 мл;

  • цукор — 50 грамів;

  • борошно — 75-80 грам залежно від того, скільки вбере в себе тісто;

  • картопляний крохмаль — 70-75 грам;

  • ванілін — за смаком;

  • розпушувач тіста — половина чайної ложки;

  • яєчні білки — 5;

  • цукрова пудра — приблизно 80 грамів;

  • маршмелоу за кількістю отриманого печива;

  • харчові барвники.

Приготування:

Борошно, розпушувач, крохмаль дбайливо перемішати в окремій ємності.

Розтоплене заздалегідь вершкове масло з'єднати з цукром, ваніліном і перемішати до розчинення цукру, щоб вийшла кремоподібна структура. В отриману суміш додати половину борошна з розпушувачем і крохмалем, перемішати, влити молоко, знову перемішати і додати борошно.

Замісити тісто, надати йому форму кулі, розкачати між листами пергаменту або пекарським папером до товщини 0,5 см. Круглими формами зробити заготовки печива і на пергаменті відправити в духовку (180 С) на 10-12 хвилин. Готове печиво виходить світлим. Його виймають і дають охолонути.

Опісля приступають до приготування глазурі. Для цього яєчні білки і цукрову пудру збивають до одержання білосніжної маси. На печиво викладають отриману глазур приблизно по чайній ложці і ставлять на кожне по маршмелоу. Як тільки глазур висохне, зефіри розписують харчовими барвниками, перетворюючи їх в маленьких сніговиків.

Джерело: Ukr.Media

 

07 грудня 2019р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів