Рецепт для справжніх закарпатських ґаздинь: рокот-крумплі - просто та смачно
Список продуктів, на 6 порцій:
- Картопля – 0,8 кг
- Яйця курячі – 6 шт
- Цибуля – 2 головки
- Сир твердий – 150 грам
- Сметана – 3-4 ложки
- Домашня ковбаса – 1 шт, орієнтовно 0,5 кг
- Олія соняшникова – 70 мл
- За бажанням – зелень петрушки, сіль, перець чорний молотий.
Відваріть картоплю в мундирі, трохи посоливши. Після того, як трохи остигне, почистити. Далі відварити яйця, орієнтовно 7 хв. Нарізати картоплю на кружельцями (товщиною півсантиметра). Підготувати форму для запікання, змастити її олією, викласти перший шар картоплі, посолити та поперчити за смаком.
Далі нарізаємо кружельцями яйця, викладаємо ними другий шар. Далі знову картопля, наступним шаром. Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Посмажити на сильному вогні, з сіллю, помішуючи, до гарного коричневого кольору. Далі слід викласти її поверх яєць.
Готуємо шар із ковбаси. Беремо традиційну закарпатську домашню ковбасу – пікницю. Ріжемо на шматки 0,3 см. Виставляємо рівномірно по усій поверхні. Далі, якщо ще є яйця, то поверху можна викласти їх. Ну і на завершення – знову шар картоплі. Все гарно посолити та поперчити за смаком.
Відтак потрібно натерти твердий сир на дрібній терці та змішати з 2-ма сирими яйцями та майонезом. Сирну масу акуратно висипаємо на картоплю.
Запікаємо при температурі 200-220 градусів за Цельсієм протягом 30-40 хв, до утворення рум’яної скоринки.
Джерело: Турінформ Закарпаття
До теми
- Пакети для продуктів: як обрати ідеальний варіант
- Як еко-шопер може зберегти ваше здоров'я
- Цікаві страви з Мівіною
- Витяжка Bosch: інновації та стиль для вашої кухні
- Як позбутися харчової молі на кухні: 4 способи
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
- Зміцнюють імунітет і знищують віруси в організмі: 5 продуктів, які потрібно їсти раз на тиждень
- Чому сирники виходять то твердими, то рідкими, то сирими всередині?
- Витяжки промислові, теплове, холодильне та інше обладнання в харчоблок шкільної їдальні
- Переваги використання електроплити на кухні
- Блендер - чому це потрібна на кухні річ
- Як вибрати хороші продукти
- Посудомоечные машины
- Весняні ціни на овочі та фрукти: Яка ситуація на Закарпатті?
- Талонна система харчування у Закарпатті. Як скористатися?
- Зберігаємо традиції: сухі печива до Нового року та Різдва
- Що приготувати на вихідні
- Выгодные акции на суши в Ужгороде
- Ванільне лате дома: смачний рецепт, як у Старбакс
- Рецепт до святкового столу: соковита буженина в духовці
До цієї новини немає коментарів