Поради закарпатцям на Різдвяний піст: які продукти можна споживати, а які - ні

Поради закарпатцям на Різдвяний піст: які продукти можна споживати, а які - ні
Різдво - улюблене сімейне свято для багатьох закарпатців, тож до нього слід ретельно приготуватися. Тому християни в цей час дотримуються посту.

 

ПІД ЧАС РІЗДВЯНОГО ПОСТУ НЕ МОЖНА ЇСТИ:

- М'ясо.

- Яйця.

- Молочні продукти.

ПІД ЧАС РІЗДВЯНОГО ПОСТУ МОЖНА ВЖИВАТИ:

- Рибу.

- Сухофрукти.

- Хліб.

- Каші.

- Фрукти.

- Вино.

На відміну від Великоднього, у меню Різдвяного посту дозволяється до пісних страв додавати трохи рослинної олії та рибу. У середу та п'ятницю можна вживати лише продукти рослинного походження без олії. Найсуворіший пісний день припадає на Святвечір.

РІЗДВЯНИЙ ПІСТ 2018: ЯКІ ПРОДУКТИ ВАРТО ВКЛЮЧИТИ У РАЦІОН

Оскільки організм позбавляється значної дози білка, який міститься у м'ясі, його потрібно компенсувати іншими продуктами. Раціон повинен бути максимально різноманітним.

1. Цільнозернові злаки: каші, цільнозерновий хліб, горіхи.

2. Рослинні олії.

3. Фрукти та овочі по 4-5 порцій на день. 1 порція — 80 г.

Інформує "1+1".

 

02 грудня 2018р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів