Закарпатець перетворив свою ферму на справжній туристичний комплекc
Дотримуйтесь маршруту від Хуста, де Вам попадеться на шляху страусина ферма, далі відвідайте село Іза, і подивіться, як місцеві займаються лозоплетінням, вівчарством і сироваріння, що не обійдіть село Липча, тут зустрінете плямистих оленів, а кінцевим пунктом вашого призначення буде яскраве село Горінчово.
Місцеві жителі Хустщини неабияк переймаються туристичною привабливістю свого краю, пишаючись при цьому його автентичністю, сприятливим кліматом, і, найважливіше, гостинністю. І село Горінчово Герасимчука винятком.
Цікаві до нетипових фермерства туристи можуть відвідати тут буйволину ферму «На току». Історією про створення ферми поділився з нами її господар - Василь Іванович. Розповідає, що господарство за весь час свого існування розрослося з 3 буйволів до 20 голів худоби. Для цього фермер створив всі необхідні умови. Буйволи, хоча тварини і невибагливі, але люблять простір, тому територія фермерства чимала. Тут буйволів тримають для молока, до речі, річний надій від однієї буйвола складає близько 2000 літрів.
З буйволячого молока роблять сир, кефір і масло - все це ви також можете спробувати, не залишаючи буйволиного ферми. І буйволи - не єдині мешканці господарства, поряд з ними живуть козулі, качки, павичі і африканський страус, тому нудьгувати тут доведеться, тварини звикли до людей і з легкістю дають себе погодувати і погладити.
Василь поділився з нами думками щодо розвитку туристичного напрямку:
"Звичайно, Закарпаття - багатий край, нам дійсно є що показати і є чим пишатися. Але для цього потрібно створити відповідні умови. Перш за все, це стосується якісних доріг і проходження зручного громадського транспорту, також варто подбати і про те, щоб гостям було де зупинитися, відпочити і поїсти"
На підтвердження своїх слів Василь демонструє власну ферму, він перетворив своє господарство на справжній туристичний комплекc. Тут. крім відвідування еко-ферми, гості можуть покататися на конях, скуштувати страви домашньої закарпатської кухні. А для тих, хто хоче залишитися в селі Горінчово на кілька днів, є невеликий мотель, в якому можна зупинитися.
Можна стверджувати, що старання, праця і любов до своєї справи місцевих жителів не марні. Саме так, невеликими кроками, створюється туристичний імідж краю. Головне - знайти ту родзинку, яка буде привертати увагу гостей, щоб вони згадували про свою подорож з посмішкою, хотіли про неї розповісти своїм друзям і поверталися сюди ще не раз.
Софія Дацюк, АгроЦентр
До теми
- На Закарпатті на усиновлення чекають 529 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
- Грудне годування і догляд за дитиною: в Ужгороді влаштовують захід для матусь
- Для поранених військових влаштували екскурсію у перечинську сироварню
- Особливий заклад: як на Закарпатті за час війни перетворили дитбудинок в унікальний Центр реабілітації дітей
- Брендування сиру та нестача робітників: на Закарпатті пройшов четвертий з’їзд сироварів
- У Долину нарцисів на Хустщині повернулися буйволи (ФОТО)
- Закарпатців попереджають про небезпечні сири з Франції
- Хустський замок відтворено у доповненій реальності (ФОТО)
- Айвовий сир виробляє бренд “Нижня фійовка” в Ужгороді
- Львівські стартапери відтворили зруйнований Хустський замок у доповненій реальності
- Закарпатські волонтери проводять акцію напередодні різдвяно-новорічних свят: збирають подарунки для сиротинців
- Львівські IT-фахівці відтворили у доповненій реальності зруйнований Хустський замок
- Дорожники проводять ямковий ремонт на Хустщині
- В Ужгороді відбулась презентація колекції хусток (Відео)
- Олеся Калинич - про організацію навчання Хустської громади (ВІДЕО)
- Волонтери вивезли понад 7 тонн сміття з берегів Вільшанського водосховища
- Прегарні Пригари: як одна родина робить дива для переселенців у Нижньому Селищі
- Понад сотню дітей щодня відвідують літній простір “Спільно Кемп в Ужгороді”
- Ужгородка Ольга Кобрин готує для військових сироп з бузини (ФОТО, ВІДЕО)
- Перша закарпатська розсада: як на Хустщині вирощують зелень та квіти
До цієї новини немає коментарів