Як правильно пити горілку?
Особиста думка Микити Вознесенського, і жодному разі не реклама «синьки». Бо так визначається культура пиття … І головне – шановні – міра.
“Насамперед, в морозилку укладається кілька змін чарок. Бо, всупереч поширеній помилці, заморожувати треба не горілку, а чарки! Горілку слід тільки охолодити, градусів до десяти-п’ятнадцяти. Дверцята холодильника цілком підійдуть. І, природно – горілка повинна бути гарною.
Далі, ставимо варити картоплю. Але не абияку! Картопля, зварена в трохи підсоленій воді, неодмінно повинна бути розсипчастою і – запашною! Всі інші варіанти ми з презирством відмітаємо …
Поки картопелька вариться, треба підготувати оселедець. Обов’язково – дуже жирний, бочкового пряного посолу. Акуратно чистимо, позбавляємо кісток, ріжемо на скибочки, і – укладаємо на тарілку (подовжено-овальну тарілочку з висотою бортів близько 6-9 мм).
Розклавши її так, щоб створювалося враження практично цілої рибки, зверху густо покриваємо її найтоншими півкільцями ріпчастої цибулі (білої і червоної), після чого скроплюємо олією (соняшниковою. І боронь вас Боже взяти рафіновану! Тільки пахучу! Тільки!).
Тим часом картопелька майже готова, але є ще час розкласти по мисочках солені грибочки (опеньки, лисички, рижики), і солоні огірочки. Застерігаю – саме бочкові солоні! Не мариновані!
До теми
- Посадка цибулі: поради та рекомендації для садівників
- Рецепт вихідного дня: картопля з м'ясом в горщиках по-закарпатськи
- Цікаво знати: які продукти можна використовувати замість розпушувача тіста під час випікання?
- Карантин - час для кулінарних експериментів: приготуйте картоплю по-англійськи
- Кулінарні лайфхаки для кмітливих господинь
- Шпаргалка для господинь: кулінарні хитрощі, які полегшать вам життя
- Підбірка рецептів страв з картоплі
- Жінкам на замітку: як можна прибрати зморшки в домашніх умовах
- Супрун: Від грипу не захистять ні цибуля, ні часник, ні лимон!
- З перчинкою: як приготувати справжнє закарпатське лечо!
До цієї новини немає коментарів