ТОП-7 продуктів, які корисно їсти взимку
Нижче представлений перелік найкорисніших продуктів для зими, інформує "gogetnews".
Мандарини
Новий рік не новий, якщо на столі немає мандаринів. Як і будь-які цитрусові, вони багаті, перш за все, С вітаміном, і - як всі помаранчеві і жовті плоди - джерелом вітаміну А каротином. Ароматичні ефірні масла, що містяться в мандариновою шкірці, підвищують настрій, а деякі дослідження підтвердили здатність мандаринів відновлювати печінку і запобігати ожирінню.
Варто пам'ятати, що мандарин - досить сильний алерген, і захоплюватися ним при схильності до алергії не варто. Також багато ліків несумісні з цитрусовими, в тому числі, анальгетики. Цитрусові пригнічують активність ферментів в печінці і тонкому кишечнику, тому дія ліків зменшується: вони просто не розщеплюються як годиться і, отже, якщо це не враховувати і приймати такі дози, можливе передозування.
Тому якщо приймаєте якісь препарати - обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і з'ясуйте, чи безпечно суміщати їх прийом з мандаринами, апельсинами і грейпфрутами.
Бобові
Нут, квасоля, боби і сочевиця - джерело білка, який легко засвоюється і не перевантажує організм зайвими калоріями. Ці продукти дають довге відчуття ситості, відмінно поєднуються з ароматними спеціями - кінзою (як зеленню, так і меленим коріандром), петрушкою, кропом, паприкою.
Бобові - ідеальні продукти для зимового, особливо постноворічного харчування, коли організму потрібен відпочинок від важкої їжі - м'яса, ковбас чи майонезу. Набрати вагу від них складно, а відчути голод - ще складніше: вони входять в топ продуктів, які допомагають боротися з постійним відчуттям голоду.
Авокадо
Це жирний продукт, але жири - виключно корисні, які навіть допомагають схуднути. Авокадо корисно для шкіри і волосся, для серцево-судинної і нервової системи.
Його (як, до речі, і боби) рекомендується їсти після занять спортом. Авокадо входить в топ продуктів для здорового перекусу: воно втамовує голод і дає організму необхідну дозу білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів.
Чи є протипоказання? Якщо тільки індивідуальна непереносимість, алергія і ... передозування: все ж це продукт високої жирності, не варто з'їдати більше половинки або одного маленького авокадо на добу.
Хурма
Солодка і часто в'язка, досить калорійна, але допомагає схуднути, корисна (концентрація вітамінів і мікроелементів - тут вам і вітамін С, і PP, і вітаміни групи В, і каротин (вітамін А для здоров'я очей), і калій, і магній), але є її можна не всім. хурму не можна їсти людям з жовчно-кам'яну хворобу.
Хурма - солодкий фрукт і нею не варто захоплюватися людям з діабетом. Цей фрукт не варто їсти натщесерце і на сніданок. А ось тим, хто не їсть після шести, рекомендується з'їсти хурму.
Калорій в хурмі 65-68 на 100 грамів, багато пектину, мало кислоти, тому вона не провокує голод, як кислі фрукти. Хурма - фрукт краси (покращує колір обличчя, а мікроелементи і вітаміни корисні для шкіри і волосся), позитивно впливає на стан судин, а ще вміє піднімати настрій.
- Журавлина
Всі знають, що журавлина - це вітамін С, і все роблять з неї морс: заливають окропом, а то і варять. Чи треба говорити, що при високій температурі (вчені досі сперечаються, при якій саме, багато читають, що вже при 60 градусах) вітамін С починає руйнуватися. Тому правильний морс робиться так: сік журавлини віджимається, а окропом заливається тільки сам плід. Настій слід остудити - хоча б градусів до п'ятдесяти і тільки тоді влити в нього журавлинний сік.
Зберігати в темному місці - наприклад, в емальованому посуді з кришкою. Ось тоді це корисний напій. Цікаво, що останні дослідження довели марність журавлини при циститі, зате визнали її користь для серця і судин через високий вміст поліфенолів - антиоксидантів, що захищають клітини. Пийте журавлинний сік і їжте журавлину, але тільки якщо у вас немає підвищеної кислотності і гастриту.
Часник
Часник допомагає роботі кишечника, посилюючи функції шлунково — кишкового тракту, сприяє утворенню нормальної кишкової флори.
Часник призначають для внутрішнього застосування в боротьбі з процесами бродіння в кишківнику.
Також рекомендовано приймати препарати з часнику людям, страждаючим від діабету.
Глінтвейн
Щоб він був по-справжньому корисний, потрібно правильно його готувати.
Червоне вино для глінтвейну не повинно бути поганим і дешевим, кип'ятити напій не можна - тільки довести до температури приблизно 80-85 градусів.
Спеції, які використовуються в глінтвейні - джерело користі: кориця має виражені противірусні властивості, гвоздика визнана найсильнішою серед спецій антиоксидантом.
Переборщувати зі спеціями не варто: кориця при «передозуванні» може викликати судоми, а гвоздика -сонлівость.
До теми
- Що робити, щоб взуття не промокало: 6 простих способів захиститися від вологи
- Цікаві страви з Мівіною
- Популярність та користь рамена: аналіз та поради
- Як позбутися харчової молі на кухні: 4 способи
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Як правильно заводити автомобіль в мороз: всі поради, які потрібно знати
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
- Замість олів'є. Три оригінальні салати з куркою на Новий рік
- Нежирні, свіжі та натуральні: які страви повинні стояти на новорічному столі 2024 року
- Як зберегти ноги в теплі взимку: п’ять правил, щоб не захворіти
- Лікарі інформують закарпатців, що робити у разі харчового отруєння в спекотні літні дні (ВІДЕО)
- З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?
- Талонна система харчування у Закарпатті. Як скористатися?
- Шахрайство у соціальних мережах. Як себе уберегти?
- Какой купить сухой корм для кошек?
- Що приготувати на вихідні
- Заказать паназиатскую еду в Полтаве с доставкой от «Суши Мастер»
- Що закарпатцям потрібно знати про здорове харчування? (ВІДЕО)
- Як вберегтись від харчових отруєнь влітку?
- Суші Мастер в Мукачево - огляд меню
До цієї новини немає коментарів