Куди піти на вихідні: рекомендації експертів-рестораторів

Як рахували середній чек? Для визначення цінової категорії ресторанів експерти Фокусу використовували актуальне на момент публікації меню. Перша цифра "вилки" відповідає середній вартості обіду, що складається з салату, основної страви, гарніру і безалкогольного напою. Друга враховує також вартість двох порцій недорогого алкоголю.
Експертами були ресторатори Дмитро Борисов, Київ ("Канапа", "РыбаLove", Oxota Na Ovets, Bar Mushly и др.), Андрій Осиковський, Чернігів (пивоварня Bierwelle, "Будка Бар", "Хряк", "Робата"), Олена Буряк, Дніпро ("Мыши Бляхера", DoubleDecker), Вікторія Озеряна, Харків (група ресторанів "Синдикат вкуса": "Пушка", "Миндаль", "Не гони", "Шарикoff" и др.), Клара Булгакова, Одеса — Київ ("Кларабара", Arbequina), Марк Зархін, Львів (Pizza Celentano, Bianco Rosso, "Кумпель", "Ресторация Бачевских"), Вардкес Арзуманян, Львів (мережа "Рестарон": Centaur, MonsPius, "Шампанерия Х&Х" и др.), Олена Жаботинська, Івано-Франківськ (бренд-шеф "23 ресторана": Fabricca, Urban Space 100, "Говорить Івано-Франківськ" и др.), Михайло Барник, Закарпаття ("Підкова"), Тетяна Юрович, акарпаття — Київ ("Кіфлик").
Ужгород і Закарпаття
Мисливська чарда
Закарпатська обл., с. Гать, вул. Головна, 1-б
Телефони: +38 (050) 987-78-88, (096) 967-78-88 Режим роботи: 10:00–24:00 Середній чек: 200–250 грнЕтногастрономічний ресторан спеціалізується на національній угорської та народній закарпатській кухні. В об'ємному меню можна загубитися серед гуляшів і перкельт, поки не вийдеш на "М'ясну глявину для справжніх гурманів".
Золота пава
Берегово, пл. Ф. Ракоці, 1
Телефони: +38 (03141) 2-32-32, (066) 888-24-44 Режим роботи: 8:00–24:00 Середній чек: 160–200 грнШвейцар біля входу, дзеркала в холі, фрески на стінах, величезна люстра в залі - все тут нагадує про казино "Берег", дворянські збори австро-угорських часів. Фірмове блюдо "Зірки єгеря" подають у вогні.
Varosh
Ужгород, пл. Шандора Петефі, 24-26
Телефони: +38 (0312) 61-37-06, (099) 787-00-03 Режим роботии: 12:00–24:00 Середній чек: 240–300 грнІдеальну чистоту в фешенебельному ресторані підкреслюють білі рукавички офіціантів, а стейки прямо з хосперу викликають повагу до кухарів.
Гагарин і Бокораш
Закарпатська обл., с. Кваси, вул. Центральна, 163
Телефон: +38 (067) 108-24-00 Режим роботи: 10:00–23:00 Середній чек: 200–250 грнОдного разу льотчик-космонавт Юрій Гагарін, відпочиваючи в закарпатському пансіонаті "Гірська Тиса", пішов погуляти на інший берег швидкої річки, де зустрів гуцула-бокораша (лесосплавника) на ім'я Микола ... Так починається фантастична історія про пригоди Гагаріна на Гуцульщині, навколо якої Олександр Шаталов звів креативний ресторан зі своєю броварнею. Крафтове гуцульське пиво "Курча" п'яти сортів, в тому числі на гірських травах, тут варять на німецькому обладнанні Braumeister. До пива додається велике меню, в якому карпатські мотиви вигадливо переплелися з космічною тематикою у вигляді форелевої космо-помазанки, бограча та олів'є з тюбика, а також спеціальних космічно-карпатських коктейлів з ягодами. М'ясо для "гуцульського гриля" маринують в тутешній мінеральній воді "Буркут" з травами, запікають на буковому вугіллі і ефектно подають з маринованою цибулькою і фірмовим червоним соусом. Більш традиційні закарпатські страви теж добре йдуть під домашню паленку. Але головне тут - тонкий гумор, з яким обігрується тема "зіткнення цивілізацій".
Old Continent
Ужгород, пл. Шандора Петефі, 4
Телефон: +38 (0312) 66-93-77 Режим роботи: 10:00–24:00 Середній чек: 450–600 грнСаме фешенебельний і безпрецедентно дорогий для Ужгорода заклад, де запросто можна зустріти столичних і закордонних селебрітіс, які замовляють фуа-гра з ожиновим соусом і салати з морепродуктами.
Підкова
Закарпатсьа обл., Перечин, вул. Маяковського, 3
Телефони: +38 (03145) 2-31-45, (050) 188-36-03 Режим роботи: 9:30–24:00 Середній чек: 120–150 грнДля більшості гастрономічними відкриттями тут будуть попригашка, шовдарь, парадичкі, пасуля, страпачки, пікниці, гурка та інші екзотичні страви з великого дегустаційного сету. Популярна корчма в Перечині по дорозі в Лумшори здатна влаштувати справжню кулінарну подорож смаками Закарпаття.
Графський двір
Мукачево, вул. Ерделі, 36-а
Телефон: +38 (095) 507-56-66 Режим роботи: 11:00–23:00 (пт–вс — 11:00–1:00) Середній чек: 180–230 грнЩе один закарпатський ресторан з пивоварнею, який отримав високу оцінку наших експертів, розташований біля підніжжя Замкової гори на березі маленького ставка буквально під стінами замку "Паланок". Здавалося б, тут немає нічого неординарного ні в архітектурі, ні в інтер'єрах, ні в кухні. "Заточений" під весілля банкетний зал, задрапірована крита тераса, літні альтанки біля води, завжди затребувані "Цезар", бограч, вареники і шашлик - в короткому меню виділяються хіба що ковбаски власного виробництва та м'ясні плато "Дошка від гентешів" на компанію .. . Нетривіальна лише якість. Відвідувачі співають дифірамби грибному крем-супу, баношу і реберцям у виконанні зоряного шеф-кухаря Михайла Купця. Добрі відгуки і про місцевий ель "Графський". Найкраще місце для ситного обіду після екскурсії по мукачівському замку.
Про рекомендовані ресторації інших міст Західної України можна почитати тут
Під замком
Ужгород, вул. Ольбрахта, 3
Телефон: +38 (0312) 23-61-64 Режим роботи: 8:00–23:00 (сб, вс — 9:00–23:00) Середній чек: 120–150 грнЦе кафе-музей - місце неформальних зібрань і творчих тусовок. Роздивляючись розвішані по стінах картини і артефакти, зібрані колекціонером Юрієм Руснаком, можна забути про замовлений гуляш. Втім, кухня тут і не головне
До теми
- Сьогодні на Закарпатті стартує Український тиждень імунізації
- Михайло Маркович: «За старими фотографіями — велика історія і зниклий світ, який треба відкривати»
- «Велика Паладь-Нодьгодош»: перше відкриття прикордонного КПП за 20 років. Як працюватиме і розвиватиметься новий пункт пропуску на Закарпатті?
- Плямисті олені, 57 гектарів і пантокрин: ферма, якої нема більше ніде в Україні
- Кавування по-закарпатськи у ветеранській кав’ярні Gato: історія Михайла Кузьми “D2”
- Закарпаття спільно з Румунією та Угорщиною організує освітні заходи для школярів та вчителів
- “Вуйко Еко”: як ветерани Вуйко, Грузин і Директор на Закарпатті крафтовий бізнес започаткували
- Нести вантаж війни легше удвох: історії любові й боротьби
- Книги, які найчастіше купували в Ужгороді від початку 2025 року
- Ветерани Закарпаття створили обласну команду з адаптивного спорту. Репортаж з тренування
- Снайпер, офіцер, бойовий командир ДПСУ Дмитро Полончак: "Гіршого за Бахмут пекла я не бачив. Але найгірше, що висновків ніхто не робить"
- Капелан Микола Багіров: «На війні Бога не ділять»
- Мирослав Білецький: "Релокація в нашу область продовжиться і після війни"
- «Най ся журить цар Ірод, ми ся не журімо!»: як здавна колядували у селах під Говерлою
- "У поїздках на фронт наїздив більше, ніж за все життя до цього". Історія закарпатського волонтера Костянтина Черкая
- Моя закарпатська сорочка: історія студії традиційної вишивки «Косиця»
- “Винну історію Закарпаття” презентували в Ужгороді
- Футбол на милицях. Як закарпатський ветеран без ноги очолив першу в Україні футбольну команду спортсменів без кінцівок
- Три місяці від ідеї до реалізації: на Закарпатті ветерани ЗСУ заснували крафтове виробництво
- Відомий мукачівець, який із лютого 2024 року захищає Батьківщину, отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест»
До цієї новини немає коментарів