Туризм

Дмитро Комаров ужгородцям: Робіть те, що любите і фанатійте від того, чим займаєтеся

Зазвичай всі ми мандруємо. Подорожі бувають різними – з метою і без, з кимось чи на самоті, до країн самураїв чи просто вглиб себе. Дмитро Комаров та оператор проекту «Світ навиворіт» Олександр Дмитрієв завітали до Закарпаття. Гості міста поділились з ужгородцями тревел-лайфхаками, цікавими історіями та ексклюзивними кадрами – справжніми перлами, які не ввійшли до ефіру. Згадували про кубинців та папуасів, а глядачі тим часом вручали їм під сценою... сало.

29.01.2018, 16:39

Москаль: «Цього року на Боржавській вузькоколійці відновлять і збудують дві станції»

Розробляється також проект на реконструкцію двох залізничних залізобетонних мостів.

29.01.2018, 12:36

Закарпатський гастрономічний фест із м’ясною "родзинкою"!

Фестиваль-гентешів (різників) у селі Геча на Берегівщині давно вже став став Міжнародним фестивалем-конкурсом, який приваблює гостей із різних куточків України.

28.01.2018, 11:05

Карпатські виробники сформували 10 культурних цінностей виробництва харчових продуктів

Кілька років тому група виробників західноукраїнських областей поставила собі за мету визначити, як вберегти і відродити певні традиційні культури виробництва тваринництва і рослинництва, а також відновити перевірену віками рецептуру. Певний час вивчали досвід, зокрема й сусідніх Європейських країн. І після подорожі до Чехії зародилася ідея створення громадської спілки, яка б професійно займалася цими питаннями. За підтримки Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL) понад 20 виробників із 4 областей об’єдналися в громадську спілку «Карпатський смак» і створили власні правила, систему перевірки якості – і разом під торговою маркою «Смак Українських Карпат» ідуть до споживачів харчових продуктів. Об’єднання охоплює кілька різних виробничих груп: молочну, м’ясну, зернову, продукування меду, лекварів, соків, харчові олії.

25.01.2018, 14:50

Завітайте 27 січня на Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів на Закарпатті

В останню суботу місяця, 27 січня, в селі Геча Берегівського району вже вдванадцяте відбудеться один із найколоритніших гастрономічних фестивалів Закарпаття – Міжнародний фестиваль-конкурс різників – гентешів (з угор. “hentes” – різник).

25.01.2018, 12:18

Закарпаття. Місця відпочинку мають бути максильно комфортними та привабливими

Закарпатським лісівниками облаштовуються зони відпочинку, особливо у районах великих транспортних сполучень та автошляхах, що знаходяться поблизу лісових масивів.

24.01.2018, 17:33

Дика Говерла заколисує своєю таємничістю...

Це твердження особливо актуальне взимку, коли найвища вершина Українських Карпат вкривається снігом.

23.01.2018, 20:29

Вже Шостий Тиждень угорських страв очікує на жителів та гостей Срібної Землі

Гастрономічний захід стартує 8-го, а завершиться 11 лютого.

23.01.2018, 18:19

Попри порівняно теплу погоду на гірськолижних курортах Закарпаття майже немає вільних місць

Зимове Закарпаття вабить туристів.

23.01.2018, 13:27

Водолій мінеральної води «Полі-бачі» – на Закарпатті з’явився новий пам’ятник

Нова скульптура встановлена на території санаторію «Квітка Полонини», що на Свалявщині.

22.01.2018, 20:49

«Ужгород. Прогулянка містом»: спеціальну карту-буклет розробили для гостей обласного центру

Працівники управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради спільно з туризмознавцем, професором Ужгородського національного університету Федором Шандором розробили карту-буклет «Ужгород. Прогулянка містом».

22.01.2018, 17:51

Мандрівники роблять свій чималий внесок у розвиток сфери туризму на Закарпатті

Зауважимо, що чинним законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору та його граничний розмір.

22.01.2018, 12:21

Ужгород кондитерський початку ХХ ст. ожив сьогодні на «Відкритій екскурсії»

Сьогодні, 21 січня, у рамках проекту «Вільна екскурсія» в Ужгороді провели унікальний екскурс кондитерською історією міста початку ХХ століття.

21.01.2018, 18:00

Середнянські підвали під Ужгородом зберігають не лише діжки з вином, а й неймовірні секрети

Туризм може бути різним, а екскурсія – супроводжуватися п’янким ароматом. Утім, ця родзинка Закарпаття, що на Ужгородщині, зацікавить навіть тих, хто не вживає. Адже винні підвали, що в Середньому – ще й пам’ятка історії.

21.01.2018, 13:54

Які ще сакральні диво-скарби приховують гори Закарпаття?

"Закарпатські піраміди", дерев’яні церкви, Дідо-дуб, кровоточиві ікони, духи і привиди...

20.01.2018, 17:51

Як зводилася Транскарпатська залізнична магістраль

Ця залізниця будувалася ще за часів перебування Закарпаття у складі Австро-Угорської імперії.

20.01.2018, 16:48

Пізнавальні мандрівки влаштують відразу у 8-ми містах Срібної Землі

У неділю, 21 січня, одночасно в межах проекту "Вільна екскурсія".

19.01.2018, 16:35

Проект «Відкриті екскурсії» розширює географію на Закарпатті

Цієї неділі, 21 січня, одразу у 8 містах Закарпаття пройдуть відкриті екскурсії.

19.01.2018, 13:01

До уваги туристів! Неймовірні родзинки Карпат

Відео, відзняте квадрокоптером у горах Закарпаття.

17.01.2018, 20:16

На Виноградівщині музей леквару заманює туристів

Музей леквару в Ботарі відкрили ще в 2012 році. Сьогодні тут є не менше 15-ти видів повидла із різних ягід та фруктів, а також різні джеми з 28 країн світу. Відвідувачам пропонують продегустувати 6 сортів варення і в залежності від пори року їх види можуть змінювати.

15.01.2018, 20:33

Останні новини