Свято смаку на Закарпатті
Про це на своїй сторінці усоціальній мережі Фейсбук повідомив Oleksandr Koval.
“Регіональні продукти та виробники от уже останнє десятиліття в Закарпатті стали причиною для візитів не лише туристів, але й фахівців, експертів, для вивчення досвіду, обміну навичками та технологіями. Кожен з них вкладає у свій продукт не лише час, гроші, нерви, але й підтримує традиції, відроджує історію, та прагне донести натуральність смаку. А споживач, вже дає свою оцінку. Можна сказати одне, регіональні традиційні продукти, що виготовляються в Закарпатті вже стали певним брендом, та є бажаними на столах гурманів.
Продукція, яка робиться руками, а сировина без стимуляторів росту, антибіотиків, чи інших хімічних компонентів заслуговує на увагу зі сторони споживача.
Окрім представлення унікальних місцевих виробників,на території Корчма Підкова відбулась презентація виробництва пасти, та страв з часнику (пиріг з часнику та грибів, часникова поливка).
Смакувало морозиво з овочевими смаками (хрін, ягоди) від La Bouchee & Fabbrica Drugetti. Доречі, часник має назву Турянський! Що дуже гарно рекламує край де виготовляється.
Так само, як і вироби з Нижнього Селища, сир: Селиський, Нарцис Карпат та Хуст від Селиська сироварня та мясна група від Еко-ферма “Зелений гай”.
Широкий спектр продуктів представлено Дегустацiйний зал с.Ботар та Медовий дім. Серед перечинських продуктів, окрім часнику були свіжі гливи, унікальні фруктові чіпси та пакування з регіональним брендингом від Оксана Маріаш.
Були й сиропи та соки з Перечина. Представлено лінію вина заводу Котнар.
Окремо слід відзначити, що був гість з Сербії, якій презентував унікальну продукцію: закуска з перцю та палинька.
Між іншим, погодили та прийняли рішення утворити асоціацію виробників регіональних продуктів Закарпаття.
Групи товарів різні, окрім виробників є й місцеві заклади харчування Корчма Підкова Графський Двір La Bouchee & Fabbrica Drugetti, очікується приєднання і підприємств індустрії туризм
За 3 місяці погодили зробити та представити концепцію, наші цінності, принципи роботи. Адже, вже сьогодні є десятки дегустаційних залів, що пропонують місцеві продукти, але не всі вони можуть гарантувати якість та походження продукту. Серед цілей обєднання, передбачається й захист інтересів, гарантування якості продукту.”
До теми
- Медичний туризм - перспективна галузь для Закарпаття
- Військовий капелан Мукачівського прикордонного загону Віктор Худяк та рідні захисників виготовляють окопні свічки
- "Тут люди рятують життя. Це найкраща робота": історія лікаря-травматолога бригади "Червона калина" НГУ Івана Григи
- Понад 150 найменувань натуральної косметики: чим цьогоріч дивуватиме "Лавандова гора" на Закарпатті?
- Проєкт "Дрони Закарпаття" став сертифікованою школою операторів БпЛА
- Цьогорічний лавандовий сезон на закарпатті почнеться у червні з мистецького пленеру та забігу
- "Кожні 7 секунд — «приліт». Боронив «Ромео» — найгарячішу точку". Військовий — про бойове хрещення у Донецькому аеропорті
- На Закарпатті погіршилася епідеміологічна ситуація
- "Бути поруч з тими людьми, які служать іншим": історія першої на Закарпатті поліцейської капеланки
- На Закарпатті 23% від усіх охочих долучитися до Сил оборони через центри рекрутингу - жінки
- 16 закарпатців померли від переохолодження
- На Закарпатті прогнозують погіршення погоди - сніг, хуртовини, на дорогах ожеледиця
- Рейтинг: ТОП-10 найзахопливіших квіткових локацій Закарпаття
- На Закарпатті створили адаптаційний прихисток для дітей, яких повернули з-за кордону
- З початку холодного сезону до медичних закладів Закарпаття звернулися 34 пацієнти з переохолодженням
- Що на Закарпатті читали дорослі та діти у 2024 році?
- Два роки за новим календарем. Як у 2024 закарпатці почали ставитися до нових дат християнських свят
- В антології «Наша Перша світова» представлено і Закарпаття
- Овочі здорожчали, а взуття здешевшало: як змінилися ціни на Закарпатті впродовж 2024 року
- У скільки обійдеться закарпатцям новорічний стіл?
До цієї новини немає коментарів