Що не варто запивати зеленим чаєм?

Що не варто запивати зеленим чаєм?
Всім відомі чудові антиоксидантні властивості зеленого чаю.

 

Але при цьому не всі знають, що його ефект залежить і від їжі, з якою цей чай вживається, пише Експрес. Завдяки дослідженням,проведеним на мишах, вдалося з'ясувати,  якщо змішувати зелений чай з багатою на залізо їжею, перший втрачає свої антиоксидантні властивості. В нормі його основний компонент EGCG є сильнодіючим «вимикачем» мієлопероксидази - ферменту, який виділяється в білих кров'яних клітинах під час запалення. Інактивація мієлопероксидази зменшує ймовірність розвитку запального процесу в кишечнику. Залізо ж нейтралізує дію EGCG зеленого чаю. Ситуація ускладнюється тим, що люди, які страждають запаленням кишечника, як правило, відчувають симптоми анемії та потребують додаткового прийому заліза.

Який же вихід з ситуації? Можна вживати і залізо, і зелений чай, але тільки не за один прийом їжі.

 

 

12 березня 2016р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів