Яким закарпатським виноробам роз’язали руки?

Українська корпорація з виноградарства і виноробної промисловості «Укрвинпром» розробила зміни до технологічних інструкцій на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого рожевого "Лідія" та ординарних сортових столових сухих рожевих "Лідія" та "Ізабелла". 

 

Відповідно до оновленої інструкції, на виробництво ординарного кріпленого десертного солодкого рожевого вина "Лідія", з-поміж інших змін доповнюється пунктами, де зазначено, що виробники мають право встановлювати власний гарантійний термін зберігання, який перевищує мінімальний гарантійний термін, встановлений чинними стандартами та нормативною документацією. 

Згідно з оновленими технологічними інструкціями на виробництво ординарного сортового столового сухого рожевого вина "Лідія" та "Ізабелла", гарантійний термін зберігання вина складає 12 місяців з дня розливу. Також при виготовленні вина допускається використання додаткових допоміжних вітчизняних чи імпортних матеріалів, що дозволені Міністерством охорони здоров’я України.

Для всіх зазначених технологічних інструкцій відтепер діє зміна, якою встановлюється, що при використанні для відділення сусла пневматичних пресів ця кількість може складати до 70 дал при позитивному висновку дегустаційної комісії підприємства, зазначає "Укрвинпром". 

Завданням Корпорації є сприяти забезпеченню конкурентоспроможності та розвитку виноградно-виноробної галузі України. Тому зазначені технологічні зміни розроблено з метою актуалізації та забезпечення продукції стабільної якості. Зміни до технологічних інструкцій затвердженні Міністерством аграрної політики та продовольства України. 

 

26 жовтня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів