... закарпатський винний туристичний шлях

В Ужгороді вийшла друком книга про винний туристичний шлях краю "Закарпатське вино".

 

Упорядники видання – Інга Деяк і Федір Шандор. У книзі описано коротку історію виноробства, а також детальну інформацію про 13 сортів вина. Тут подано їх технологічні характеристики, поради щодо поєднання із гастрономією та щодо бокалів, з яких варто вживати вино. Крім того, туристи зможуть знайти у книзі інформацію про винні фестивалі, на яких можна скуштувати конкретний сорт вина.

Упорядники наводять у книзі низку народних прислів’їв і висловів відомих людей про вино.

За словами упорядників, принципи винного туризму у світі дуже прості: дегустувати вина тільки у місцях їхнього безпосереднього виробництва, щоб міцно зв’язати у своїй пам’яті та уяві букет і смак напою з таємницею його походження через природу, історію та дух місцевості, технологічну культуру виробництва, особисто познайомитися з виноробами, дізнатися про вікові традиції господарства. Тому кафедра туризму Ужгородського нацуніверситету розробила маршрут винним шляхом Закарпаття, що проходить винними господарствами краю та передбачає відвідини приватних виноробів.

ЗІК

 

29 травня 2010р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів